Full uenighet i Fotball-Norge før Glimts skjebnekamp

Bodø/Glimt er én kamp unna Mesterligaen, som vil gi gultrøyene økonomiske muskler få kan matche i Norge. Nå går debatten: Er det bra for norsk fotball om gultrøyene lykkes onsdag kveld?

Bare for å sette det i perspektiv hva det vil si for Glimt om de lykkes mot Dinamo Zagreb:

Svenske Malmö tjente til sammenligning rundt 327 millioner norske kroner etter deres deltakelse i Mesterligaens gruppespill forrige sesong, ifølge Fotbollskanalen.

Og det til tross for at det kun ble ett poeng på svenskene på seks kamper.

Det sier litt om hvilke premiepenger som ligger i potten dersom Glimt sikrer seg en billett til verdens gjeveste klubbturnering.

Når man i tillegg inkluderer de økonomiske gevinstene nordlendingene allerede har raket inn etter europasuksessen de har hatt i Serieligaen, sier det seg selv at den regjerende seriemesteren begynner å få en økonomi få kan matche i Eliteserien.

Det er delte meninger om Glimt-deltakelse i Mesterligaen vil være bra for norsk fotball.

En runde NRK har gjort hos de største Glimt-rivalene i Eliteserien viser at selve klubbene i stor grad håper Glimt skal lykkes, mens supporterne i stor grad håper Glimt ryker ut.

Overfor NRK svarer Kjetil Knutsen slik på spørsmål om han mener det er bra for norsk fotball generelt at laget hans tar seg til Mesterligaen:

– Det var et godt spørsmål. Hvis det er delte meninger om det, tror jeg at de ikke skjønner betydningen av at norske lag deltar i Europa og at vi faktisk sammen utvikler norsk fotball. Det er et ganske enkelt svar på det. De som opplever det som en negativ ting for norsk fotball, de tror jeg må tenke seg om én gang til og kanskje sette seg inn i hva det vil si at norske lag deltar i Europa, sier Knutsen til NRK.