HAALAND-HYLLEST PREGER ENGELSKE MEDIER: − HAN ER ET MONSTER

Superlativene hagler i engelske medier og Erling Braut Haaland (22) topper naturligvis de fleste spillerbørsene etter sitt første hat trick for Manchester City.

Etter fire serierunder står jærbuen bokført med seks mål og én målgivende. Tre av scoringene kom i løpet av 19 minutter i 4–2-seieren over Crystal Palace Palace lørdag

– Monster til å score mål

Hat tricket ble naturligvis et tema under BBC-programmet «Match of the day». De tidligere storscorerne i engelsk fotball, Gary Lineker og Ian Wright, diskuterte Haalands prestasjon.

De trakk frem nordmannens bevegelser, få ballberøringer gjennom en kamp, men at når han først er involvert er det tilsynelatende alltid farlig.

De poengterte også at Palace lenge forsvarte seg bra mot ham, men at Haaland til slutt fant de åpningene han måtte for å sikre City seieren.

– Han er et monster, et monster til å score mål. For et lag som City kommer han til å score masse, konkluderte Wright.

– Klasseangriper

Ofte omtalt som lagets «nummer ni» i England, på fotballspråket et betegnelse for en klassisk toppspiss, topper Haaland naturligvis de fleste spillerbørser etter prestasjonen.

Han får blant annet nest høyeste mulige karakter i lokalavisen Manchester Evening News.

«Var dårlig i en time og scoret deretter to typiske «nummer ni-mål», før han med et briljant tredjemål fullførte hat tricket».

Sky Sports gir nordmannen en åtter på sin børs og «kampens beste»-utmerkelsen.

Premier League-rettighetshaveren slår fast at Haaland i øyeblikket «tetter hullet» etter klubbens tidligere scoringsmaskin, Sergio Agüero, argentineren som i løpet av sine ti år ble Citys mestscorende spiller.

En som fikk kjenne Haalands ferdigheter på nært hold var Joachim Andersen, Palace’ danske midtstopper.

– Jeg synes egentlig vi hadde bra kontroll på ham. Han får ikke så mange sjanser, men så scorer han tre mål … det er selvfølgelig en klasseangriper, sa han til Viaplay.