Evenepoel med knallsterk temposeier

I den røde ledertrøya knuste Remco Evenepoel konkurrentene på tirsdagens tempoetappe i Vuelta a España og økte sin ledelse i sammendraget.

Den belgiske Quick-Step-rytteren startet sist av alle på den 30,9 kilometer lange etappen fra Elche til Alicante. I mål hadde han slått etappetoer Primoz Roglic med 48 sekunder, og etter 10 av 21 etapper skiller det 2.41 minutter mellom de to i sammendraget.

Slovenske Roglic overtok 2.-plassen i sammendraget fra den spanske hjemmefavoritten Enric Mas, som lenge hang imponerende godt med før han tapte sekunder mot slutten. Han kom inn til 10.-plass på etappen og falt til 3.-plass sammenlagt, 3.03 minutter bak Evenepoel.

Rémi Cavagna ble nummer tre på etappen, slått av Evenepoel med akkurat ett minutt.

Simon Yates og Pavel Sivakov må trekke seg fra avslutningen av Vuelta a Espana etter å ha blitt smittet av coronaviruset.

Den meritterte britens arbeidsgiver, Team BikeExchange-Jayco, bekrefter situasjonen i sine kanaler onsdag.

Yates lå helt oppe på femteplass i sammendraget i sesongens siste treukersritt. Nå ryker altså det som så ut til å bli en plassering helt i toppen av resultatlistene.

Onsdag melder også Ineos Grenadiers-laget at profilerte Pavel Sivakov også må stå av på grunn av koronasmitte. Franskmannen lå på niendeplass i sammendraget

Coronasykdom har skapt trøbbel for mange deltakere i årets Vuelta. En rekke ryttere har så langt måttet trekke seg på grunn av positive tester. Tirsdag måtte den irske spurtkanonen Sam Bennett gi seg. Han lå i toppen av poengkonkurransen.

Belgiske Remco Evenepoel styrer mot en sikker sammenlagtseier i rittet. Han leder med nesten tre minutter på nærmeste forfølger.