Utenlandske medier rister på hodet: – Truer ligaens rykte

Erling Braut Haalands andre hat trick på like mange kamper har fått eksperter og utenlandske medier i verden til å måpe.

– Jeg elsker å spille her. Det er fantastisk, sa Erling Braut Haaland til BT Sport etter å ha scoret tre mål på snaue 40 minutter.

Jærbuen har virkelig tatt Premier League med storm etter ni scoringer på de fem første kampene. Så mange mål på så kort tid har ingen andre i historien gjort før han.

Det er statistikkselskapet Opta som melder dette, som også skriver at Haaland er den raskeste til å score to hat trick i Premier League. Forrige rekordholder var Demba Ba, som trengte et betydelig antall flere kamper, 21 i tallet.

Etter kampen benyttet 22-åringen anledningen til å takke sine aller nærmeste, inkludert sin avdøde agent, Mino Raiola.

– Når vi skal inn på det temaet, må jeg si at vi atter en gang treffer godt på klubbvalget. Pappa, Mino – som var – Ivar og Rafaela. Det er bare å ta av seg hatten, sa Haaland på spørsmål fra Viaplay om han klarer å se karrieren sin utenfra.

Haalands sensasjonelle start til årets sesong har fått eksperter, fans og medier til å nesten gå tom for superlativer.

De tidligere storscorerne Michael Owen og Gary Lineker mener Haaland vil slå alle målrekorder som finnes. Rekorden i Premier League er det Alan Shearer som har på 260 scoringer.

– Erling Haaland gjør Manchester City svimmel og truer Premier Leagues rykte, skriver Simon Bajkowski.

– Det kan ikke ta lang tid før Premier League må ta en åpen etterforskning på Haaland, skriver han spøkefullt videre.

NRKs fotballskribent, Thore Haugstad, sammenligner Haalands «utrolige» start i den engelske ligaen med hans tidligere liga i Tyskland.

– Det er mange som snakker om Bundesliga som en «farmer’s league» – en liga hvor det er lett å score mål – og at vi derfor måtte justere ned kravene til Haaland til Premier i League. Men han scorer egentlig bare mer. Det er helt utrolig, sier Haugstad.