Carapaz best i tøff Vuelta-avslutning – Hagen topp ti

Richard Carapaz kom først til mål på over 1200 meters høyde i Vuelta a España torsdag. Storrittets to deltakere fra Norge kom seg løs i en svær utbrytergruppe.

Det var en røff vei på 19 kilometer til toppen av Peñas Blancas. Rytterne tråkket seg gjennom en gjennomsnittsstigning på 6,7 prosent.

Carapaz taklet avslutningen best. Ineos-rytteren fra Ecuador rykket med 1,8 kilometer til mål og så seg aldri tilbake. 29-åringen slo den nederlandske toeren Wilco Kelderman (Bora) med ni sekunder.

Carl Fredrik Hagen (Israel-Premier) og Jonas Iversby Hvideberg (DSM) var en del av et 32-mannsbrudd på Vueltaens tolvte etappe. Hvideberg slapp tetgruppen tidlig i sluttfasen, mens Hagen først falt av med drøyt fire kilometer igjen og trillet inn til 8.-plassen.

Belgiske Remco Evenepoel leder fortsatt rittet sammenlagt med to minutter og 41 sekunder ned til slovenske Primoz Roglic på en andreplass.

Quintana anker Tour-disk

Sykkelstjernen Nairo Quintana har anket avgjørelsen hvor han har blitt disket fra sjetteplassen i Tour de France etter det ble funnet spor av et ulovlig stoff.

Idrettens voldgiftsrett (CAS) opplyser i en pressemelding at anken er mottatt.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) diskvalifiserte ham fra Tour de France etter at det ble funnet spor av det smertelindrende stoffet tramadol i prøver tatt underveis i rittet. Quintana ble også bøtelagt med 5000 sveitsiske franc, som er drøyt 50.000 norske kroner.

Stoffet er ikke på dopinglisten, men er forbudt i konkurranse for å beskytte rytternes sikkerhet og helse i forbindelse med bivirkningene, ifølge UCI.

«Jeg ble overrasket over kunngjøringen fra UCI om en overtredelse for bruk av tramadol. Jeg er fullstendig uvitende om bruken av stoffet, og jeg nekter for noen gang å ha brukt det i karrieren», skriver han.

Colombianeren har mange topplasseringer fra Tour de France i sin karriere. Han ble nummer to i 2013 og 2015 og nummer tre i 2016. Årets sjetteplass var hans beste sammenlagtplassering i rittet siden da.

Han vant Giro d’Italia sammenlagt i 2014.

Cas opplyser at det ikke er mulig å angi når den endelige avgjørelsen i saken blir klar.