HAALAND ROSES OPP I SKYENE: − GIR ENDELIG KEVIN DE BRUYNE DET HAN FORTJENER

Lokalavisen mener Kevin De Bruyne endelig har fått den spissen han fortjener. Engelske eksperter spår at Erling Braut Haaland kommer til å score mer enn 40 mål denne sesongen. Men Thierry Henry ville fortsatt valgt Kylian Mbappé foran Haaland.

Oksen fra Jæren har tatt Manchester City med storm. 10 mål i Premier League ble tirsdag fulgt opp med to scoringer i Champions League-åpningen. Sevilla ble senket 4–0. Haaland startet målshowet med å fly gjennom lufta og omsette De Bruynes perfekte innlegg i sitt 24. mål i Champions League.

I 2. omgang kom også Haalands nummer 25 i løpet av bare 20 kamper i turneringen.

– Erling Haaland gir endelig Kevin De Bruyne det han fortjener i Manchester City, skriver sjefskribenten til Manchester Evening News, Simon Bajkowski.

– I årevis har Kevin De Bruyne sett et utall nydelige baller gå til spille inne i boksen. Enten har det ikke vært noen der eller så har svake avslutninger fra lagkameratene hans kostet ham mange assist. Belgieren har bygd seg opp til den beste spilleren i England, men tallene hans har ikke vært så høye som de kunne ha vært, legger han til.

Lokalavisen gir Erling Braut Haaland åtte av 10 mulige poeng på sin spillerbørs. Det samme som De Bruyne og Phil Foden.

Nordmannens scoringssnitt i Premier League hittil (1,67 pr. kamp) peker mot 63 mål på 38 kamper. En så abnorm total anses som usannsynlig av ekspertisen i England. Men Owen Hargreaves tror 22-åringen fra Bryne vil slette Mohamed Salahs rekord i Premier League – 32 mål for Liverpool i 2017–18-sesongen.

– Jeg tror han slår rekorden i Premier League og ender på 45 mål i alle turneringer, sier Hargreaves med kamper for både Manchester United og City.

– Jeg regner med at han når 41, svarer tidligere United-bauta Rio Ferdinand i BT Sports studio – gjengitt av Daily Mail.