HAALAND OG ØDEGAARD NOMINERT TIL MÅNEDENS SPILLER I PREMIER LEAGUE

Erling Braut Haaland (22) og Martin Ødegaard (23) kan skrive norsk Premier League-historie. Aldri før har en norsk spiller blitt månedens spiller i den engelske toppdivisjonen.

Erling Braut Haaland (22) og Martin Ødegaard (23) er begge nominert til prisen for månedens spiller i Premier League for august.

Nominasjonene ble offentliggjort torsdag. Pascal Gross, Gabriel Jesus, Aleksandar Mitrovic, Nick Pope, Rodrigo og Wilfried Zaha er spillerne den norske duoen kriger mot.

Skulle Haaland eller Ødegaard gå til topps, vil det være første gang en mann med norsk pass får utmerkelsen.

Haaland har tatt Premier League med storm etter overgangen fra Borussia Dortmund. Superspissen bruke bare seks kamper på å score ti mål, en tangering av Micky Quinns 20 år gamle rekord.

22-åringen fra Jæren har startet samtlige kamper for de lyseblå, og har raskt tilpasset seg Pep Guardiolas spillestil og mannskap. Haaland har også notert seg for én målgivende pasning og må kunne regnes som den aller største favoritten til månedsutmerkelsen.

Ødegaards Arsenal topper Premier League-tabellen etter seks spilte kamper, noe nordmannen skal ha sin del av æren for.

Drammensgutten har spilt en nøkkelrolle for London-klubben, og er selvskreven på lagets midtbane. Den kreative 23-åringen har også vist seg som en mer målfarlig spiller og står allerede med tre nettkjenninger.

Mikel Arteta (Arsenal), Antonio Conte (Tottenham), Pep Guardiola (Manchester City), Graham Potter (Brighton) og Marco Silva (Fulham) plukket ut er nominert i managerkategorien. Potter er ventet å ta over Chelsea etter at Thomas Tuchel fikk sparken.