åringen «planla» ellevilt frisparkmål dagen før kamp

Det ettertraktede talentet August Mikkelsen (21) roses opp i skyene etter prestasjonen mot Bodø/Glimt. Tromsø-spilleren hadde begynt å tenke på den ville scoringen allerede dagen i forveien.

Det ble plutselig en neglebiter av en kamp da Bodø/Glimt reduserte to ganger etter 85 spilte minutter i den nordnorske storkampen. Likevel er det en Tromsø-scoring som nok kommer til å bli husket best etter denne søndagskvelden.Og den ble «planlagt» dagen i forveien av Mikkelsen og assistenttrener Ola Rismo.

For med en kanonkule av et frispark – klistret oppe i hjørnet – sendte Mikkelsen Tromsø opp i 2-0-ledelse mot Glimt i første omgang.Den lokale Tromsø-gutten løp jublende mot fansen og feiret med lagkameratene, før han kysset klubbemblemet på drakta.Nå hylles han av for prestasjonen mot klubben han takket nei til.

Dette tapet gjorde nok kanskje litt ekstra vondt for Bodø/Glimt. Ikke bare fordi de tapte «slaget om Nord-Norge» etter en vanvittig sluttspurt – men to av målscorerne har en nylig forbindelse til de gulkledde.Mikkelsen takket som tidligere nevnt nei til Glimt tidligere i sommer. Unggutten sa han var «smigret og ydmyk» over interessen, men at valgte å si nei til tilbudet. Ifølge han føltes det ikke riktig å forlate Tromsø i sommerens overgangsvindu.Kveldens første målscorer Lasse Nordås har en enda tettere link til Glimt. 20-åringen gikk nemlig på lån fra Bodø-klubben til Tromsø så sent som i august i år. Scoringen mot Glimt var hans første i Tromsø-drakta.

Alfheim stadion var utsolgt foran «slaget om Nord-Norge», og hjemmepublikummet fikk tidlig noe å glede seg over i regnværet i Tromsø. Etter 13 minutter kom lånespilleren Nordås alene med keeper og snek ballen inn like innenfor stolpen.

Lydnivået hevet seg også betraktelig i det 38. spilleminutt, da Mikkelsen fyrte av et spinnvilt frispark som satt rett i krysset.Kronen på verket for Tromsø, og spikeren i kista for Glimt, kom da Eric Kitolano la på til 3-0 ti minutter etter hvilen. Vertene var lenge nærmere 4-0 enn Glimt var en redusering. Finske Jasse Tuominen kom alene med keeper Nikita Haikin, men ballen gikk i brystkassa til russeren.