SOLBAKKEN OM SITUASJONEN PÅ KEEPER- OG FORSVARSPLASS: − LANGT FRA IDEELT

Uvissheten rundt Stefan Strandbergs skade er ikke landslagssjef Ståle Solbakkens eneste hodebry i forsvar før Nations League-avgjørelsen denne måneden.

Mandag presenterte Solbakken troppen til de siste gruppekampene mot Slovenia og Serbia, og valgene falt stort sett på lojale soldater blant keeperne og i forsvar:

Det inkluderer en klubbløs Ørjan Håskjold Nyland, skadeutsatte Stefan Strandberg og kamprustne innslag som Kristoffer Ajer (operert i sommer) og Leo Østigård. I tillegg løftes Omar Elabdellaoui, også han klubbløs, inn i troppen.

– Det er ikke noe fremmed problemstilling for oss. Vi skal være glade for at samlingen ikke var 1. september. Det er langt fra ideelt, men ikke krise heller, vurderer Solbakken om helhetsbildet på keeperplass og i forsvar – og viser til at Stefan Strandberg kom til samlingen i juni uten å ha spilt på et halvt år.

Foreløpig har ingen i Vålerenga kommet med oppdatert informasjon etter at Stefan Strandberg måtte forlate kunstgresset i Kristiansund etter 57 minutter i søndagens eliteseriekamp.

– Vi tror at Stefan er klar. Det var en slags hamstring-greie, men testene han gjorde i går var positive, opplyser Solbakken om forsvarssjefen. Like positiv er han ikke rundt sin mest brukte keeper etter snart to hele år som norsk landslagstrener.

– Nyland skal trene med Lillestrøm, men vi er ikke happy med at han ikke har kommet seg inn i en klubb, sier Solbakken om burvokteren som før ferien hadde en korttidskontrakt med Reading i Championship.

På den positive siden er den faste høyrebacken Marcus Holmgren Pedersen og utfordrer Julian Ryerson faste på hvert sitt topplag i Nederland og Tyskland. På motsatt back er Birger Meling inn og ut av Rennes-laget i Frankrike, mens Fredrik Bjørkan er fersk lagkamerat med nettopp Holmgren Pedersen i Feyenoord.