Guardiola om å trene Haaland: – Han er et perfekt menneske

Erling Braut Haaland (22) vant prisen for månedens beste spiller i den engelske toppdivisjonen. Manchester City-trener Pep Guardiola hyller sin nye stjernespiss.

– Han en eksepsjonell spiss, det har jeg sagt mange ganger. I den alderen han er i så er ambisjonen hans å bli bedre, og han kommer til å bli bedre, sier Pep Guardiola på pressekonferansen før Manchester Citys møte med Wolverhampton.

Fredag ble Haaland tidenes første nordmann som fikk utmerkelsen månedens beste spiller i Premier League.

Også Arsenal-kaptein Martin Ødegaard var nominert til prisen. Det er andre gang nordmannen har vært nominert.

Haaland fikk prisen for sine prestasjoner i august. Han står med ti mål på sine seks første PL-kamper. Ni av scoringene kom i august i kampene mot West Ham (2), Newcastle, Crystal Palace (3) og Nottingham Forest (3).

– Han er en perfekt person, og en fin fyr. Det er det viktigste. Kvaliteten hadde han før han kom hit. Han har fortsatt å gjøre det han har gjort fra før, vi har ikke lagt til en masse ting, forklarer Guardiola.

Haaland har ikke bare imponert i Premier League. Også i Mesterligaen har rogalendingen fått en lysende start i City-drakten. Onsdag ble han matchvinner mot gamleklubben Borussia Dortmund. Han står med tre mål i turneringen.

Neste kamp for nordmannen og lagkameratene er seriekampen mot Wolves lørdag. Haalands motstandere har hatt en skuffende sesongstart, og står kun med en seier så langt.

Men Guardiola vil ikke ta lett på sin neste motstander.

– De var en av de tøffeste motstanderne vi møtte forrige sesong, og lørdagen blir intet unntak. Vi må være forberedt, vi må være mentalt forberedt, sier Guardiola.