HAALAND HAR 100 KLUBBMÅL SIDEN DORTMUND-OVERGANGEN I 2020

(Wolverhampton-Manchester City 0–3) Erling Braut Haaland (22) stopper ikke å score. Kevin De Bruyne (31) stopper ikke å servere. Og nå har Jack Grealish (27) begynt å score.

City-manager Pep Guardiola kunne smile hele veien til tabelltoppen da de lyseblå vant 3–0 over Wolverhampton. Grealish, Haaland og Phil Foden står igjen som målscorere.

– Han fortsetter på samme måte. Banen var så tørr, så det var vanskelig å ha kontroll (på ballen). Det gjorde det vanskeligere, men han fortsetter å være et utrolig våpen for oss, sier Guardiola til Viaplay.

City har ikke tapt på bortebane i Premier League siden august i fjor.

Ifølge BBC ble hjemmesupporterne ertet av City-fansen, som sang «Haaland har scoret flere mål enn dere». I Premier League er styrkeforholdet 11–3 i favør nordmannen.

Citys største målfenomen satte sin scoringen med høyrefoten fra 17–18 meter. Skuddet var ikke spesielt hardt, men til gjengjeld godt plassert nede i venstre hjørne.

Sky Sports gjorde et poeng av at selv feiltreffene er harde nok til å gå inn. Det var hans første scoring utenfor sekstenmeteren som Manchester City-spiller.

– Han må spille slik han vil. Jeg trenger ikke å fortelle ham hva han skal gjøre. Han har et godt instinkt og vet akkurat hva han skal gjøre, sier Guardiola.

Så lenge Haaland har vært i en «topp fem-liga» , altså siden han forlot Salzburg og gikk til Dortmund i januar 2020, har han 100 mål på 99 kamper i alle klubbturneringer, melder Sky Sports.

– En fantastisk scoring av Haaland, konkluderte derimot Steffen Iversen i Viaplays studio.

Den tidligere Tottenham-spissen lot seg imponere av at nordmannen tok med seg ballen innover i banen, før han satte den tilbake i hjørnet keeperen hadde forlatt.

Målet gjør at nordmannen fortsetter å slette rekorder på bestilling. Haaland er den første i historien til å score i sine fire første bortekamper i Premier League, ifølge Opta. For 22-åringen er nok den rekorden knapt en parentes.

West Ham (2), Newcastle (1), Aston Villa (1) har på eget gress tidligere fått erfare nordmannens sult. Elleve mål på syv Premier League-kamper har det blitt for den eksplosive angriperen.