LAGKAMERATENE FORSVARER HAALAND: − LITT LATTERLIG

Landslagskameratene til Erling Braut Haaland (22) mener superspissen blir ansvarliggjort for altfor mye i spørsmålet rundt Manchester Citys kontroversielle eiere.

Da Erling Braut Haaland steg opp på podiet under pressekonferansen på Ullevaal stadion onsdag formiddag, tok det ikke lang tid før de første spørsmålene rundt sommerens klubbvalg dukket opp:

Matthew Hedges (35) som hevder han ble torturert i et fengsel i De forente arabiske emirater i flere måneder. Han beskrev Haaland som en «ambassadør for et totalitært regime» og at han må forstå hvilken påvirkningskraft han har.

Landslagssjef Ståle Solbakken reagerte på saken.

– Hvis du tar VG-artikkelen, så er den for meg veldig søkt. Det er middels journalistikk i mitt vedkommende. Jeg leste den før jeg la meg i går, og jeg synes den er på kanten. Du kan snu det på hodet. Er det virkelig Erling som man skal være skuffet over? Det synes jeg er å ta det for langt, sier landslagssjef Ståle Solbakken på torsdagens pressetreff.

– Tror du en konsekvens av det kan bli at Erling ikke gidder å stille på sånne ting lenger?

– Det håper og tror jeg ikke. Vi har alle genuin interesse av at en av verdens beste og mest profilerte fotballspillere nå er norsk og skal delta på pressekonferanser. Det er jeg også interessert i at skal gå bra. Det vil hele tiden bli satt på prøve, men i en ideell verden vil vi det, sier Solbakken.

Landslagskameratene fikk med seg seansen som skapte overskrifter i samtlige av landets største aviser. De tar Haaland i forsvar.

– Jeg forstår journalistene. Spørsmålene som kommer er «fair», og Erling svarte godt på det. Erling er en av verdens beste – kanskje den beste – spilleren i verden for øyeblikket og spiller for en av verdens beste klubber. Men det er ikke klubbvalget som er riktig å rette fokuset mot. Det er mange andre parter som burde sett seg selv i speilet før Erling. Han spiller fotball og gjør det svært bra, sier landslagskompis Morten Thorsby.