Får huden full etter Norge-tap: – Rett og slett fryktelig

Norge gikk på en smell i bortekampen mot Slovenia lørdag kveld. Nå får den klubbløse målvakten Ørjan Nyland kritikk for måten det avgjørende målet kom på.

Det endte til slutt med et skuffende 1-2-tap i den viktige landskampen mot Slovenia i Ljubljana.

Norge tok ledelsen da Erling Braut Haaland satte sitt 22. mål på 21 landskamper i starten av andre omgang, men Slovenia slo kraftig tilbake da Benjamin Sesko utlignet med 20 minutter igjen av oppgjøret, og ti minutter senere fyrte han løs fra langt hold og sikret slovenerne seieren.

Og det avgjørende målet skaper reaksjoner.

Sesko fikk stå alene og lade kanonen fra 25 meter, men skuddet snek seg i sakte film inn nede til høyre for Ørjan Nyland.– Det er et greit forsøk, men det er rett og slett fryktelig keeperspill, slo TV 2-ekspert Jesper Mathisen fast etter langskuddmålet.– En keepertabbe, enkelt og greit, oppsummerte Egil «Drillo» Olsen i TV2s studio.

På pressekonferansen etter kampen stiller NRK landslagssjef Ståle Solbakken spørsmål om hva han mener.– Det er nok det (en keepertabbe). Jeg tror Ørjan på en god dag tar den ballen. Det tror jeg han er enig i selv også. Nå har jeg ikke sett den i reprise, jeg stod ganske rett bak da han skjøt, svarer han.– Det overrasker meg at den går inn. Den kommer litt uventet og brått på, men det er veldig langt unna og ikke veldig hardt. Man sitter med en følelse at de har en keeper som hadde tatt den, sier NRK-ekspert Carl-Erik Torp.– Det andre målet ser jeg ikke utgangen på. Derfor går den inn. Jeg blir for sein, og han treffer veldig bra, sier Nyland til NRK.32-åringen har ikke fått ny kontrakt etter at avtalen med Reading utløp i sommer.