EVENEPOEL VERDENSMESTER: FAVORITTEN ARRESTERT ETTER BRÅK PÅ HOTELLET

Alexander Kristoff tror nesten ikke det han blir fortalt: Favoritt Mathieu van der Poel ble arrestert før fellesstarten i Sykkel-VM, og må neste uke møte i retten.

Remco Evenepoel (22) ble verdensmester. I ensom majestet trillet den belgiske 22-åringen over målstreken med solid margin til nestemann. Han vant med 2 minutter og 21 sekunder. Det er største seiersmargin i en fellesstart i herreklassen siden 1968 på Evenepoel.

Det ble sølv til Christophe Laporte og bronse til Michael Matthews.

– Etter en lang sesong er det utrolig å avslutte slik. Jeg er bare superhappy, sier vinneren på TV 2s sending etter å ha syklet i seks timer og 16 minutter.

– Min sjanse var å gå tidlig, fortsetter han.

– En bedre sesong enn dette kan jeg ikke ha, sier Evenepoel og legger til at nå skal han ta seg en fest.

Dette var Belgias første gull i årets VM. Fra før hadde sykkelnasjonen to sølv- og tre bronsemedaljer.

Men like før spurten, en god stund etter at vinneren var i mål, så det ut som det kunne bli norsk medalje. For Alexander Kristoff var med. Han ble nummer seks, foran Peter Sagan.

– Vi var sjanseløse mot ham i dag, sånn sett er det en verdig vinner. Han har nok mange store meritter foran seg, sier Kristoff om vinneren.

Det er sjette gang Kristoff ender topp ti i VM, på åtte VM-starter.

– Plutselig var jeg bakerst i min gruppe med spurtere. Jeg var litt bokset inne, sier Kristoff til TV 2 og innser at han burde vært et par plassere lenger fremme mot slutten om han skulle tatt medalje mot slutten. Rasmus Tiller ble nummer 16.

– Sykeste jeg har hørt

Nederlenderen Mathieu van der Poel brøt fellesstarten i Sykkel-VM i Wollongong i Australia etter bare 30 kilometer. De norske rytterne så var der Poel på start og fikk ikke med seg at han brøt. De kjente ikke til nattens drama på hotellet.

– Det er det sykeste jeg har hørt på lenge. Da skjønner jeg han ikke følte seg helt rå. Det var en syk historie, sier Kristoff til TV 2.

For opptakten til løpet var svært spesiell og utviklet seg særdeles dramatisk for nederlenderen.