FULL HAALAND-EFFEKT FOR LANDSLAGET: − ALL TIME HIGH

I september 2019 entret Erling Braut Haaland banen som norsk landslagsspiller. Siden har interessen for Norge bare økt og økt.

Jacob Lund, tidligere sponsorsjef i DNB, mener Haaland er det suverent heteste sponsorobjektet i Norge.

– Han er snart er den mest omtalte idrettsutøveren i verden, begrunner den gamle sponsorkjempen.

– Hvordan er han som type for en sponsor?

– Jeg er jærbu selv, så jeg bør passe kjeften. Han er en flott jærbu, med beina på jorda.

På spørsmål om hvor attraktivt landslaget er som sponsorobjekt, svarer han likevel «ikke så veldig». Det skal vi komme tilbake til.

– Interessen for A-herrer ligger på all time high-nivå, konstaterer kommersiell direktør Runar Pahr Andresen i Norges Fotballforbund.

– Det overgår vel ikke interessen på 90-tallet?

– Vi målte ikke på den måten før utpå 2000-tallet, så det er vanskelig å sammenligne. Men det er all time high så lenge vi har målt.

Tirsdag inviterer han til fotballfest mot Serbia på et fullsatt Ullevaal. Det norske folket er ikke bortskjemt med verdensstjerner i fotball, og det merker man i Sognsveien 75.

Siden Haaland-debuten mot Malta på Ullevaal i september 2019 har pilen bare pekt én vei.

Mens bare én av fire nordmenn var interessert i herrelandslaget tredje kvartal 2019, er det nå mer enn én av tre (37 prosent) som bryr seg, ifølge tall fra analyse- og rådgivningsselskapet Sponsor Insight. Økningen i interesse har gradvis krøpet oppover.

– Interessen for norsk fotball skyter i været når det kommer profiler og vi gjør det bra i hele norsk fotball, både i europacup og med landslagene, sier Pahr Andresen.

Målinger fra Sponsor Insight viser at fotball generelt ligger øverst av alle idretter når det gjelder interesse i befolkningen.

– Denne typen lister er ofte dominert av langrenn og skiskyting, sier Pahr Andresen – vel vitende om at vintersporten ikke har kommet i gang ennå.