SOLBAKKENS FORSVARSPROBLEM: − TENDENS TIL Å GÅ OPP I LIMINGEN

 (Norge – Serbia 0–2) Landslagssjef Ståle Solbakken vedgår at hans defensive spillestil kan være for krevende for de norske spillerne.

«En veldig nedtur» og «et hardt slag». Slik oppsummerte Solbakken det på pressekonferansen etter tapet mot Serbia, hvor bortelagets stjernespisser Dusan Vlahovic og Aleksandar Mitrovic scoret hvert sitt mål – henholdsvis før og etter pause.

Vlahovics scoring før pause var faktisk det første norske baklengsmålet før pause siden kampen mot Tyrkia 8. oktober i fjor. Siden har Norge spilt elleve kamper og sluppet inn ni mål – hvorav åtte av dem har kommet etter pause og altså Vlahovic er den eneste som har scoret før pause.

Det er neppe tilfeldig, om vi skal tro Solbakken.

– Det har litt med at det er ganske vanskelig det forsvarsspillet jeg prøver å få til med det laget her – og som jeg har fått til i store deler, sier han på pressekonferansen.

– Beviset på det er at vi blir mer slitne og utover i kampene så kommer de individuelle feilene, og så kommer kanskje den ryggmargs-greien de gjør for klubblagene mer til syne, fortsetter Solbakken.

– Vi har sluppet inn ett mål før pause i de siste ti-tolv kampene, tror jeg. Da er alle friske i hodet og i kroppen, og så har vi en tendens til å gå litt mer opp i limingen utover i kampen på den defensive strukturen, sier Solbakken – hvor det korrekte altså er ett baklengsmål før pause på de elleve siste kampene.

Solbakken etterlyser mer ro med ballen, slik at laget i større grad får hvilt med ballen. Han mener videre at de korte norske angrepen utover i kampen, bare førte til at Norge tok mer risiko og i tur ble mer slitne enn motstanderen.