KEEPEREN: DERFOR ER HAALAND «UMENNESKELIG»

Hvordan er det egentlig å være keeper når du møter Erling Braut Haaland (22)? FC København-keeper Kamil Grabara (23) setter ord på hvorfor man blir hjelpeløs.

I et TV-intervju med britiske BT Sport etter 5–0-seieren over FC København i Champions League onsdag, fortalte Manchester Citys Jack Grealish om en samtale han hadde hatt FCK-keeper Kamil Grabara underveis i kampen.

– Keeperen deres sa til meg: «Han er ikke menneskelig!».

– «Og det sier du til meg?» svarte jeg, forteller Grealish og ler.

Haaland scoret kampens to første mål, før han fikk hvile i annen omgang. Han kan stille med friske bein i lørdagens Premier League-kamp mot Southampton.

Overfor danske Ekstra Bladet forteller FC Københavns polske keeper hvorfor han fikk behov for å snakke med Grealish om Haaland.

Kamil Grabara forklarer «he’s not human»-kommentaren.

– Måten han sparker til ballen på, det er uforutsigbart. Jeg skal ikke ta noe fra Grealish eller de andre, men med dem kan man på en eller annen måte forutse og reagere, alt etter hva de gjør.

– Med ham må du bare vente, og når du venter, så setter han ballen på rett plass, og så er du hjelpeløs.

Irish Mirror intervjuet nylig Kristiansund-keeper Sean McDermott om hvordan man kan stoppe Haaland.

– Han er den nye globale stjernen, mens hans ydmyke side er våpenet hans, forklarer McDermott.

Den irske avisen gjøre et poeng av at Haaland ikke klarte å score på McDermott i løpet av tre Eliteserie-kamper i 2017 og 2018.

– Det er spillere der ute som ikke vil løpe fordi de tror de er noe – de vil ikke legge ned den ekstra jobben. Men han legger ned den jobben. Du kan se at han vil det mer enn alle andre, og det er det som skiller ham ut, mener McDermott, som har norsk mor og irsk far.