«MOI» FRØS OG SVETTET FØR HAALAND-MØTET: − JEG FØLTE MEG IKKE BRA

Mohamed Elyounoussi (28) spilte med sykdom i kroppen i 0–4-tapet for Erling Braut Haaland (22) og Manchester City.

Med den lyseblå drakten til Haaland under armen kom «Moi» ruslende alene ut fra Southampton-garderoben og stoppet for et intervju med VG tre kvarter etter kampslutt.

Den norske landslagsspilleren startet oppgjøret på benken, men kom inn etter 66 minutter. Med tett nese og sugende på en halstablett forteller 28-åringen at han ikke trodde at han skulle entre gressteppet på Etihad Stadium.

– Jeg sto opp i dag og følte meg ikke noe bra. Jeg frøs og svettet. Jeg trodde ikke at jeg skulle komme inn i dag, forteller «Moi» til VG.

Han beskriver følelsen av å ha en kraftig forkjølelse og tror ikke det handler om covid-19.

Nå venter to fridager for Southampton-profilen. Det trenger både han og lagkameratene etter fire strake tap.

– Vi er i en dårlig periode akkurat nå. Vi må snu dette så fort som mulig. Vi har fire tap på rad. Det begynner å se stygt ut. Ting sitter ikke. Starten har vært grei for min del, men målpoengene har latt vente på seg. Jeg må prøve å gjøre noe med det de neste kampene.

Like før Elyounoussi ble satt inn av trener Ralph Hasenhüttl (55) scoret Haaland sitt 15. Premier League-mål for sesongen i det som var jærbuens 9. opptreden i serien for City.

Elyounoussi forteller at Southampton ikke fokuserte mye på Haaland inn mot oppgjøret, men laget var bevisst på at de måtte prøve å hindre spissens lagkamerater i City fra å sette ham opp i gode avslutningsposisjoner. Det lyktes lørdagens gjester dårlig med. Haaland hadde tre store sjanser før målet til slutt ble satt inn.