Ganna smadret timesrekorden

Den italienske syklisten Filippo Ganna, som til daglig sykler for det britiske laget Team Ineos, satte lørdag kveld ny timesrekord på bane.

  • åringen kjørte råsterkt på velodromen i sveitsiske Grenchen og syklet inn til ny rekord etter å ha tilbakelagt 56,792 kilometer på én time. Den tidligere rekorden tilhørende briten Dan Bingham og lød på 55,548 kilometer. På listen over tidligere innehavere av rekorden for å sykle lengst mulig på en velodrom på én time, finner man legendariske syklister som Fausto Coppi, Eddy Merckx, Jaques Anquetil, Francesco Moser og Miguel Indurain.

Pogacar forsvarte seieren – vant Il Lombardia

Den slovenske superstjernen Tadej Pogacar var sterkest i avslutningen og vant årets siste sykkelmonument Il Lombardia lørdag. Han seiret også i fjor. UAE-stjernen Pogacar hadde gode forutsetninger for seier mot slutten, og med to mil igjen stakk han og Movistar-rytter Enric Mas fra resten. Spanske Mas forsøkte å støte på sloveneren men greide ikke å riste ham av seg.

Etter hvert kom Bahrain-Victorious-rytter Mikel Landa opp til duoen, men verken han eller landsmann Mas kunne hindre Pogacar-triumf. Pogacar vant spurtoppgjøret mot Mas.

Kristian Arnesen Strømshoved

Arnaud Démare kopierte fjorårets seier i Paris – Tours. Den franske sykkelstjernen var klart sterkest på oppløpet søndag. Han sikret en ny hjemmetriumf foran irske Sam Bennett (Bora) og Edward Theuns (Trek-Segafredo) fra Belgia. Det var Démares proffseier nummer 91. For 19. gang i år hadde Groupama-FDJ en rytter øverst på pallen. Uno-X-rytteren Rasmus Tiller ble best av de norske på 13.-plass.