Ødegaard og Arsenal slapp med skrekken – fullroser Glimt

Bodø/Glimt satte et enormt press på Premier League-lederne på Aspmyra, men gultrøyene brente sjanse etter sjanse.

Vertene stupte nemlig i angrep i jakten på en utlikning, og hjemmelaget var så nær å sikre seg poeng mot London-laget.

Fra det 52. til det 58. minutt skapte hjemmelaget tre store sjanser:

Amahl Pellegrino og Ola Solbakken fikk først begge gode avslutningsmuligheter, men ballen gikk henholdsvis i klypene på Matt Turner og noen centimeter over mål.

Så trodde «hele» Aspmyra at Runar Espejord skulle score. Hugo Vetlesen brystet ballen ned til spissen, som fikk skyte upresset fra ti meter. Ballen gikk imidlertid skyhøyt over mål.

– Det ville seg bare ikke helt. Jeg tok så vidt i da den føk over, sier Espejord om kjempesjansen.

– Skaper trøbbel

Etter den tredje sjansen på kort tid svarte Arsenal-manager Mikel Arteta med å bytte inn Granit Xhaka og Gabriel Martinelli.

Hjemmelaget fortsatte å legge et press på gjestene, men gultrøyene klarte ikke å treffe med den siste pasningen eller avslutningen.

Dermed var det bare målet som manglet for Kjetil Knutsens menn torsdag kveld.

Martin Ødegaard var meget imponert over sin tidligere motstander i Eliteserien.

– De skaper trøbbel for oss. De er gode med ball, og vi gjør det enkelt for dem i en del faser. Vi visste de var gode og hva som kom. Vi gjorde det kanskje litt for enkelt for dem til tider, men de er et godt lag, sier Ødegaard til NRK.

Arteta innrømmer at kunstgresset i Bodø er litt uvant for dem, men han legger likevel ikke skjul på at han er imponert over det norske laget.

– Jeg er veldig glad for å vinne mot et lag som har vunnet 14 hjemmekamper i Europa på rad. Vi må gi ros til dem, for det er ikke mange lag som har klart det samme. Vi har snakket om dette de siste dagene, og det var en utfordring i annerledes forhold. Vi måtte finne en måte å vinne på, og vi klarte det, sier Arteta.