KLOPP-UTTALELSER SETTER FYR PÅ FOTBALL-ENGLAND: − EN STOR SPLITTELSE

Liverpool-manager Jürgen Klopp (55) har helt bensin på en allerede betent debatt om økonomisk ulikhet foran storkampen mot Erling Braut Haalands Manchester City.

– Det er en stor splittelse i engelsk fotball om dette temaet for øyeblikket, sier Daily Mails fotballjournalist Jack Gaughan til VG.

Foran søndagens mestermøte på Anfield, hevder Klopp at Liverpool ikke kan kjempe med Manchester City på grunn av deres styrtrike eiere fra De forente arabiske emirater. Før runden lå Manchester City på 2. plass – 13 poeng foran Liverpool på 10. plass.

– Ingen kan konkurrere med City. Du har verdens beste lag og så putter du inn den beste spissen på markedet. Uansett hva det koster, så gjør du det. Jeg vet at City ikke vil like det (at jeg sier det), ingen vil like det, men du stiller spørsmålet. Vi kan ikke oppføre oss som dem. Det er ikke mulig, uttalte Klopp fredag.

Mens City har vunnet serien fire av de fem siste sesongene, vant rødtrøyene fra Merseyside Premier League i 2020. Klopps mannskap har også vært i tre Champions League-finaler siden 2018.

Ifølge engelske Gaughan roper flere i Storbritannia på et uavhengig organ som kan håndheve idrettens økonomiske spilleregler på en bedre måte enn Det internasjonale fotballforbundets (UEFA) «Financial Fair Play»-system og Premier League, som er en organisasjon bestående av klubbene selv.– Sannheten er denne: I Premier League brukes det astronomiske summer med penger, noe en spiller nylig betegnet overfor meg som en «uforståelig galskap». Det er et stort problem. Det er også en åpenbar skepsis til pengene som kommer fra bestemte deler av verden, noe som har vært normalt her i mange år. Det er en frykt for at Newcastle vil kopiere Manchester Citys suksess, sier Gaughan.

Newcastle ble i fjor kjøpt opp av Saudi-Arabias investeringsfond og ble umiddelbart ansett som verdens rikeste klubb.