THE TIMES-PROFIL OVERRASKET OVER HAALAND-OPPFØRSEL: − EN GLOBAL MEGASTJERNE

Paul Hirst mener Manchester City var kloke som godtok en omtalt utkjøpsklausul i Erling Braut Haalands kontrakt – og er overrasket over hvordan jærbuen fremstår som person.

Samtidig er The Times-skribenten kritisk til byrival Manchester United som lot nordmannen slippe til Borussia Dortmund vinteren for snart tre år siden. Ifølge The Athletic har City godtatt at utenlandske klubber kan løse Haaland ut av hans nåværende avtale for 200 millioner euro sommeren 2024.

– Jeg har tenkt en god del på dette. Jeg ser logikken. For hvis det var en av betingelsene for å få Haaland, er det fortsatt verdt å få ham hit hvis han scorer masse mål de sesongene han er her, sier Hirst til VG.

Den engelske journalisten og kommentatoren i anerkjente The Times har jobbet med begge Manchester-klubbene i en årrekke.

– Jeg husker da Man. United prøvde å få ham fra Salzburg. Da var en av grunnene til at United trakk seg at de ikke ville gå med på en klausul lignende den Haaland har nå. For meg er det tullete, sier Hirst og utdyper.

– Han var 2,5 år i Dortmund. Hadde han vært i United i den perioden, hadde han scoret masse mål. Og da brukte de Anthony Martial, Marcus Rashford, Odion Ighalo, Edinson Cavani… De kunne hatt Haaland! Selv om det var en «yngre Haaland», kunne han scoret minst 20 mål i sesongen. Det var en stor, tapt mulighet for United.

I lørdagens kamp mot Brighton scoret Haaland for 16. og 17. gang i Premier League. Det er flere nettkjenninger enn 12 av de andre lagene i serien har klart totalt denne sesongen – inkludert United.

Hverken manager-pappaen Alfie Haaland eller advokaten Rafaela Piementa, som overtok agentvirksomheten til avdøde Mino Raiola (54) i vår, har kommentert rapportene om Haalands City-klausul. Flere kilder opplyser imidlertid overfor VG at opplysningene medfører riktighet.