Molde feiret med egen æresvakt: – Hvis andre ikke vil, så gjør vi det selv

Molde har allerede vunnet serien, men fortsatte storspillet mot medaljejagende Rosenborg og tok sin 14. strake seier i Eliteserien.

I forkant av kampen mellom Molde og Rosenborg hadde det vært snakket mye om at Rosenborg-spillerne ikke ønsket å stå æresvakt for rivalene – altså klappe inn Molde-laget på banen før start.

Istedenfor stilte Molde med barn som æresvakt før kampen, hvor også Rosenborg-kaptein Markus Henriksen kom med en blomsterbukett til Molde-kaptein Martin Bjørnbak.

Etter å ha slått erkerival Rosenborg 2-1, laget Molde-spillerne sin egen æresvakt da de feiret med hjemmefansen.

– Hvis andre ikke vil, så gjør vi det selv, sier Molde-trener Erling Moe til Discovery+.

Molde sikret seriegullet allerede forrige helg.

– Det har vært en annerledes uke, så jeg var spent på om vi var voksne nok. Og det viser vi at vi er, sier Moe til NRK.

Både Molde og Rosenborg har hatt brennhete spisser de siste månedene. Rosenborg måtte riktignok klare seg uten en ankelskadet Ole Sæter søndag, men de kom til Molde med Casper Tengstedt på topp.

Dansken hadde scoret i åtte av ti kamper i Eliteserien siden overgangen fra dansk fotball i sommer, og hadde totalt tolv mål og fem målgivende pasninger før kampen mot Molde.

Molde stilte med Ola Brynhildsen på topp, som selv har scoret mål i åtte av de siste ti kampene før søndagens kamp. Der tok det ikke mer enn ni minutter før han sendte hjemmelaget i ledelsen, da han fra langt hold sendte ballen forbi en utrusende André Hansen og i mål.

Molde-spissen har nå scoret ti mål på 17 kamper i Eliteserien denne sesong. Det er første gang han har scoret tosifret antall seriemål i løpet av en sesong.

Tengstedt fikk sjansen til å utligne tidlig i den andre omgangen, men sendte skuddet rett på Molde-keeper Jacob Karlstrøm.