KRITIKKEN HAGLER MOT LIVERPOOL: − HVA ER GALT MED DETTE LAGET?

Etter tap for Nottingham Forest og Leeds får Liverpool og manager Jürgen Klopp knallhard kritikk.

Liverpool er hele 13 poeng bak ledende Manchester City etter bare 12 kamper. Det bitre 1–2-tapet på hjemmebane for Leeds lørdag kveld var lagets andre strake i Premier League. Måten tapet kom på, får profilerte stemmer til å reagere.

– Det virker som om de er arrogante i forsvarsspillet sitt, sier tidligere Arsenal-stjerne Fredrik Ljungberg i Viaplays studio.

Joe Gomez’ kjempetabbe ga Leeds og Rodrigo ledelsen før det var spilt fire minutter på Anfield.

– Dette er ikke bare en glipp fra Liverpool – dette er et alvorlig problem. Hva er galt med dette laget? De er en skygge av seg selv, sier Liverpool-legende Jamie Carragher i Sky Sports.

Også Liverpool-helt Graeme Souness, en av klubbens beste spillere gjennom tidene, er nådeløs i sin dom etter nederlaget.

– De er milevis unna der de har vært de siste årene. De spiller ikke med samme intensitet. Midtbanen deres pleide å mobbe motstandere, men nå blir de mobbet selv, sier skotten til Sky Sports.

Da nederlandske Crysencio Summerville satte inn 2–1 for Leeds i det 89. spilleminutt, sørget han ikke bare for Leeds’ første seier over Liverpool på 21 år. Han brøt også en kruttsterk Liverpool-statistikk på Anfield.

Med Virgil van Dijk på banen på hjemmebane, hadde ikke laget tapt på 70 kamper i Premier League. Dette var stopperstjernens første ligatap på Anfield som Liverpool-spiller.

Liverpool-skribent i The Athletic, James Pearce, skriver følgende om lagets nederlag på hjemmebane:

– Liverpool taper mot et lag som kjemper mot nedrykk i andre helg på rad. For et kaos av en prestasjon dette var. Mangel på både energi, form og ideer.