HAALAND-ERSTATTEREN HERJET FOR CITY – BENFICA SNØT PSG FOR GRUPPESEIEREN

17 år gamle Rico Lewis og Haaland-erstatter Julián Álvarez (22) tok ansvar i nordmannens fravær. Men den største dramatikken fant sted i en annen gruppe.

Allerede før runden var Manchester City vinnere av gruppe G. City-manager Pep Guardiola tok ingen sjanser med skadde Erling Braut Haaland, og valgte også å spare flere andre stjerner.

Gjestenes Rafa Mir headet Sevilla i føringen, men noen minutter etter pause slo Julián Álvarez en lekker stikker til Rico Lewis, som satte inn sitt første mål for Manchester City.

Ifølge Opta er Lewis med sine 17 år og 346 dager den yngste til å score i sin første start i Champions League. Den rekorden tilhørte Real Madrid-stjernen Karim Benzema før Lewis altså slo ham med seks dagers margin.

Haaland-erstatteren med mål og to assists

Drøyt midtveis i omgangen valgte Guardiola å sette innpå Kevin De Bruyne. Belgieren viste seg umiddelbart frem og sendte av gårde en gjennombruddspasning av ypperste verdensklasse.

I bakrom stormet Álvarez gjennom slik Haaland har gjort så mange ganger tidligere i sesongen. Han beholdt roen, rundet keeper og satte inn sitt andre mål i Champions League denne sesongen.

Han scoret også to ganger i ligakampen mot Nottingham Forest, hvor Erling Braut Haaland scoret hat-trick, og dermed står argentineren med fire mål totalt denne sesongen.

Álvarez kronet det hele med å notere seg for assist også på 3–1-scoringen, som ble satt inn av Riyad Mahrez.

Heller ikke i de andre gruppene var det all verden som sto på spill. Tidligere på dagen sikret Real Madrid gruppeseieren etter 5–1-triumf hjemme mot Celtic. RB Leipzig ble nummer to etter å ha slått Sjakhtar Donetsk 4–0 borte.

Ettersom Milan også tok en enkel 4–0-seier mot Red Bull Salzburg i kampen om andreplassen bak Chelsea i gruppe E, var det kampen om gruppeseieren i gruppe H det var mest spenning rundt.

Utrolig fotballdrama

Benfica og PSG vekslet på å toppe gruppen. Det så ikke ut til at Benfica skulle få noe hjelp av Juventus, og det gjorde de heller ikke, i hvert fall ikke i form av italiensk seier eller uavgjort.

Men i Israel rant målene inn. Benfica ga seg ikke før det sto 6–1. Dermed havnet PSG og Benfica likt på innbyrdes oppgjør (begge kampene endte 1–1) og med lik målforskjell. Det betyr at Benfica vinner gruppen foran PSG på flere scorede bortemål!