EKSPERTENE RASER ETTER AT CITY-STJERNEN BLE UTELATT: − EN STOR SKAM

AL KHOR/OSLO (VG) Kritikken haglet fra flere av landets største fotballprofiler da Phil Foden (22) aldri kom på banen under Englands tannløse forestilling mot USA.

Det lugget offensivt for det engelske landslaget da de leverte en svak kamp mot USA i fotball-VM fredag. Kampen endte 0–0, og de offensive kombinasjonene var ikke det samme som ble vist i 6–2-seieren over Iran tidligere i uken.

England-sjef Gareth Southgate har måttet tåle mye kritikk for sine taktiske grep mot nord-amerikanerne – og det er spesielt ett valg som får England til å koke.

Manchester Citys angrepsspiller Phil Foden ble sittende på benken gjennom hele kampen, mens «konkurrent» Mason Mount fikk spille samtlige 90 minutter.

Tidligere England- og Manchester City-forsvarer Micah Richards mener det var en enorm tabbe at Foden satt på benken hele kampen.

Landslagssjef Southgate svarte slik på kritikken rettet mot sin uvillighet til å bytte inn Foden.– Vi synes ikke dette var en kamp for Phil (Foden) på midten. Det var en kamp der erfaring var viktig og så var det en annen avgjørelse angående kantspillerne. Marcus’ (Rashford) fart var viktig og Jack (Grealish) kunne forflytte ballen høyt i banen.

I fjorårets europamesterskap – da England kom helt til finalen – startet Foden begge Englands to første kamper. Det var også under Gareth Southgates ledelse. I åpningskampen mot Iran ble det 19 minutter, før det altså ble null spilleminutter i oppgjøret mot USA.

– Hvordan Foden ikke fikk spille i kveld er ufattelig. Han er et av våre største talenter, sier tidligere Chelsea-kaptein John Terry i Bein Sports-studio.

– Uavgjort er et rettferdig resultat, skriver Champions League-vinner Jamie Carragher på Twitter, og legger til ordene «ingen Foden», etterfulgt av en emoji med undrende kroppsspråk.

England møter Wales til den tredje og siste gruppespillskampen tirsdag klokken 20.