HISTORISKE GIROUD OG BRENNHETE MBAPPÉ SENDTE FRANKRIKE TIL KVARTFINALE

(Frankrike – Polen 3–1) Olivier Giroud (36) ble tidenes mestscorende spiller for det franske herrelandslaget da de regjerende verdensmesterne tok seg til kvartfinale. Kylian Mbappé (23) herjet med Polen i andre omgang.

Etter gruppespillkampen mot Australia tangerte Milan-spilleren legenden Thierry Henry på toppscorerlisten. Fra før av hadde han allerede passert spillere som Michel Platini, Karim Benzema og Zinedine Zidane.

Med landslagsmål nummer 52 i åttedelsfinalen mot Polen, har ingen scoret flere for Frankrike på herresiden enn 36 år gamle Olivier Giroud.

Målet kom helt på tampen av første omgang, etter at spissen allerede hadde brent en gigantisk sjanse på åpent mål. På forsøk nummer to var han iskald innenfor feltet på pasningen fra Kylian Mbappé – og ble historisk.

Giroud er dermed også den eldste målscoreren i VMs utslagsrunder siden Roger Millas dobbel mot Colombia i 1990. Kulthelten fra Kamerun var 38 år gammel den gang.

Mbappé gjorde mer enn bare å assistere Giroud i åttedelsfinalen. Han har – iallfall foreløpig – passert Cristiano Ronaldo og tangert Lionel Messi i antall VM-mål. Og i en alder av 23 har ingen scoret mer enn Mbappé. Brasil-legenden Pelé sto med syv VM-mål da han var på samme alder.

På en kontring i andre omgang fikk PSG-stjernen gjøre som han ville og stilte inn siktet innenfor 16-meteren.

Mbappé bød også på en vakker scoring i seg i sluttminuttene, og limte ballen i krysset via Wojciech Szczesny i Polen-buret. To Mbappé-mål og 3–0 til Frankrike, som etter hvert lekte seg til kvartfinale.

Tidligere PSG-trener Mauricio Pochettino mener at Frankrike har mer å gå på som et lag, til tross for at de regjerende verdensmesterne er klare for kvartfinale.

Frankrike møter enten England eller Senegal i kvartfinalen.