GIROUD BESKRIVES SOM «KOMPLETT SPISS»: − DESCHAMPS ELSKER Å BRUKE HAM

Olivier Giroud har nesten under radaren blitt tidenes mestscorende for det franske landslaget. Da Frankrike vant VM-gull i 2018 var han i skyggen, men nå har 36-åringen sin store mulighet.

Med sitt 52. mål for Frankrike mot Polen i 8-delsfinalen søndag, passerte Giroud Arsenal- og Frankrike-legenden Thierry Henry, og ble tidenes mestscorende spiller på det franske herrelandslaget. Lørdag kl. 20 er det kvartfinale mot England.

Siden debuten på fransk nivå to står Giroud til sammenligning med 246 scoringer på klubbnivå. Dette for klubber som Arsenal, Chelsea og AC Milan. Totalen lyder nå på 298 mål. En milepæl kan med andre ord nås i løpet av de neste ukene i Qatar. Og det kan skje i jakten på VM-gull dette året er han en av nøkkelspillerne, i motsetning til da han var målløs og litt i skyggen da franskmennene vant VM-gull i 2018.

Tromsøværingen er tidenes toppscorer på det øverste nivået i Norge med sine 172 seriemål. I tillegg står han med 69 nettkjenninger i den østerrikske Bundesligaen og fem i La Liga.

Han fant også nettmaskene syv ganger for det norske landslaget. En karrieretotal på 283 mål taler for seg selv.

Hittil i mesterskapet har Giroud nettet tre ganger.

Storscoreren forteller at Giroud minner ham litt om tidligere Real Madrid og Liverpool-spiss Fernando Morientes og England-kaptein Harry Kane.

På spalteplass i BBC mener tidligere Chelsea-spiss Didier Drogba at Giroud er en av få komplette spisser i dagens fotball. I samme åndedrag nevner han at Erling Braut Haaland ikke er det.

At han virker å ha fått en ny vår i såpass høy alder imponerer Rushfeldt, som selv spilte sin siste fotballkamp da han var 38 år.

Mange franskmenn var bekymret over hvor målene skulle komme fra da Karim Benzema, som gjorde landslagscomeback i fjor, måtte melde skadeforfall til mesterskapet i Qatar. Foreløpig ser det ut til at «problemet» har løst seg på en fin måte.