PEP GUARDIOLA OM HAALAND: − MANGLER LITT

Manchester City-manager Pep Guardiola forteller at spillerne som kommer tilbake fra VM er i bedre form enn spillerne som har vært lenger på treningsfeltet – som Erling Braut Haaland (22).

For mens Haaland har brukt tiden siden forrige Premier League-runde til ferie og trening, har de fleste av lagkameratene hans spilt VM i Qatar.

– Spillerne som har vært i VM er i bedre form enn de som har vært her. Sergio (Gómez), Erling (Braut Haaland), Riyad (Mahrez) og Cole (Palmer) mangler litt, sier Guardiola på onsdagens pressekonferanse.

Torsdag er Manchester City i gang igjen med obligatoriske kamper etter VM-pausen, når Liverpool venter i ligacupens fjerde runde.

Lørdag spilte Haaland sin første fotballkamp på 36 dager da Manchester City møtte Girona i en treningskamp. De blåkledde vant 2–0, og Haaland scoret det andre målet for den engelske storklubben.

Haaland har hatt en enorm start i Manchester City. 22-åringen står med spinnville 18 scoringer etter 13 Premier League-kamper, og har hatt en lengre fotballpause som følge av VM i Qatar.

I et nytt Viaplay-intervju, «Haaland Conquers England», som slippes tirsdag kveld, forteller den norske stjernespissen om skepsisen og kritikken som kom like før ligadebuten mot West Ham.

Uken før den vanvittige debuten – og de påfølgende scoringene – stusset flere over Haalands sjansesløsing i blant annet Community Shield-finalen mot Liverpool. Nå ser jærbuen positivt på sjansesløsingen.

– For å være ærlig tror jeg det var bra at jeg bommet på de sjansene, for å bli minnet på at man ikke kan være 99 prosent. Man må være 100 prosent. Jeg tenker at det var en bra ting, slik at jeg var enda mer skjerpa i uka etter, sier spissen til Viaplay.

Intervjuet er gjort av danske Jan Mølby, som blant annet spør om Haaland selv har tenkt på hvor mange scoringer han måtte ha for at sesongen skulle bli en suksess.