DISSE SPILLERNE ER TILGJENGELIGE TIL GIGANTOPPGJØRET: − KOMMER STADIG NYE TILBAKE

Bare fire dager etter VM-finalen klinker Erling Braut Haaland (22) og Manchester City til med storkamp mot Liverpool.

– Det kommer stadig nye spillere tilbake. I dag kom det seks spillere tilbake, sa Manchester City-manager Pep Guardiola på onsdagens pressekonferanse.

Storklubbene skal nok en gang i aksjon, etter at man knapt har klart å riste av seg søndagens spinnville VM-finalen som gjorde Argentina til verdensmestere.

Og det blir knapt større i klubbfotball enn Manchester City mot Liverpool. To virkelige tungvektere de siste sesongene, som begge hadde én spiller hver i VM-finalen: City-spiss Julián Álvarez for Argentina og Liverpool-stopper Ibrahima Konaté for Frankrike.

De er naturligvis uaktuelle til torsdagens fjerde runde-kamp i ligacupen, som sparkes i gang klokken 21:00 på Vsport1 og Viaplay.

En som imidlertid er høyaktuell til kampen er Erling Braut Haaland. Mens 16 av City-lagkameratene hans spilte VM i Qatar, har den norske superspissen brukt tiden til ferie og trening.

Lørdag spilte Haaland sin første kamp på 36 dager, og scoret det andre målet i 2–0-seieren mot spanske Girona i en treningskamp.

VM-spillerne Kevin de Bruyne og Ilkay Gündogan var også med i den kampen, etter at de ble utslått allerede i gruppespillet med henholdsvis Belgia og Tyskland.

I gruppespillet ble også Liverpool-angriper Darwin Núñez og Uruguay sendt hjem fra Qatar, og han var tilbake med to scoringer da Liverpool vant 4–1 mot AC Milan forrige fredag.

De nevnte spillerne er nok klare til torsdagens kamp, mens det er litt mer usikkerhet rundt resten.

I åttedelsfinalene røk City-trioen Manuel Akanji, Aymeric Laporte og Rodri, som alle var tilbake i trening tirsdag. Det var også kvartfinalist Nathan Aké, så med to treningsøkter i beina er det gode muligheter for at de er med fra start mot Liverpool.

I tillegg til Aké, røk det en hel haug av Manchester City- og Liverpool-spillere i VM-kvartfinalene. Den røde kvintetten Virgil van Dijk, Alisson, Fabinho, Jordan Henderson og Trent Alexander-Arnold så alle at mesterskapsdrømmen endte der, og utenom førstnevnte var de tilbake i trening mandag denne uken.