Tenkte på Messi-episode etter dette

På VMs åpningsdag ble Magnus Carlsen ikledd et antrekk av mesterskapets vertsnasjon. Nå drar det norske sjakkesset paralleller til Lionel Messi og en episode som satt sinnene i kok under fotball-VM.

Det var under VMs lyn- og hurtigsjakk-åpningsseremoni at Carlsen ble ikledd plagget «chapan», som er mye brukt i Kasakhstan.På scenen i arrangørbyen Almaty sto flere av verdens største sjakkprofiler – inkludert Hikaru Nakamura – på rekke for å være en del av trekningen før mesterskapet. Én etter én ble de tildelt hvert sitt plagg – som tilsynelatende hadde en tilknytning til vertslandet.

Til stor jubel fra salen, ble Carlsen som sistemann ikledd «chapan» som består av en slags kåpe og en hatt. Bærumsgutten gliste bredt i det hodeplaget ble tredd over hodet.Flere til stede i arenaen, blant annet Carlsen selv senere, dro antydninger til paralleller til da Lionel Messi ble tildelt et lignende plagg, som kan minne om en kåpe eller kappe, under fotball-VM. Det var rett før Messi og Argentina skulle løfte VM-trofeet at den qatarske emiren Tamim Bin Hamad Al Thani ikledde Argentinas kaptein en tradisjonell «bisht» under seremonien på stadion i Lusail.

Flere var sterkt kritiske til at Messi måtte ha på seg en kappe over drakta da han løftet VM-pokalen, og mente at Qatars statsoverhode stjal det som skulle være Messis show.Tross stormen som kom etter Messi-hendelsen, virker ikke Carlsen å ha så mye imot sammenligningen. Kort tid etter åpningsseremonien la han ut et bilde på Twitter med teksten «Magnus og Messi».Det virker dog lite trolig at Carlsen kommer til å spille med antrekket under mesterskapet som starter mandag. Nordmannen har ambisjonene klare før det hele trekkes i gang.