ØDEGAARD HYLLET FØR KAMPEN: MULIGENS SNYTT FOR STRAFFE I AMPER TOPPKAMP

(Arsenal–Newcastle 0–0) Brede Hangeland brukte enorme ord om Arsenal-kaptein Martin Ødegaard (24), og toppet det hele med å omtale ham som en av de beste i verden.

Martin Ødegaard har hatt en fest av en sesong med syv mål på 15 kamper i Premier League denne sesongen, og leder laget som leder den engelske toppligaen. Men det endte målløst i kampen mellom nummer én og tre. Arsenal sløste med sjansene og hadde mange muligheter til å ta nok en seier.

Helt på tampen ble kanskje Arsenal snytt for straffe.

Fire minutter på overtid ville Arsenal ha straffe, de mente det var en hands inne i feltet, da ballen gikk i armen til Newcastles Jacob Murphy. Og bildene viste at det ikke er noen tvil om at ballen gikk i armen på forsøket fra Granit Xhaka.

Mikel Arteta var hissig på sidelinjen og ropte og skrek. Men dommer Andy Madley lot den gå.

Før kampen var tidligere landslagskaptein og Fulham-profil Brede Hangeland nærmest grenseløs i sin hyllest av Arsenal-kaptein Ødegaard i Viasport-studio. Nå er Hangeland en del av trenerteamet til Ståle Solbakken på landslaget.

Men det ble ampert på Emirates i den engelske hovedstaden tirsdag. Det ble delt ut en rekke gule kort, ni for å være nøyaktig. Fire til Arsenal, Martin Ødegaard var én av dem, og fem til gjestene. Det var spillere som gikk i gresset etter knallharde taklinger og aktive albuer. Det var en intens forestilling.

Manchester City møter Chelsea borte i London torsdag, og kan ta innpå Arsenal etter at de bare fikk ett poeng tirsdag. Med seier torsdag vil City være fem poeng bak Arsenal.

Tidligere kamper mellom Arsenal og Newcastle tilsa at man kunne forvente målfest, 13 mål har de to lagene scoret mot hverandre på de fem siste kampene.