Cupsmell for Haaland og Manchester City: – De er helt ute av det

Erling Braut Haaland startet på benken, men ble byttet inn da Manchester City trengte ham som mest. Men verken han eller noen andre kunne redde Manchester City, som onsdag røk på hodet ut av cupen.

– Jeg kan ikke huske å ha sett dårligere 45 minutter under Pep Guardiola, sa Jamie Redknapp i Sky Sports-studio etter halvspilt kamp på St. Mary’s Stadium.

Det var nok få som levnet Southampton, tabelljumbo i Premier League, store sjanser mot Manchester City, selv på hjemmebane, i ligacupens kvartfinale.

Men Southampton rystet Guardiola & co. Spanjolen så rett og slett resignert ut der han satt i stolen sin.

– Jeg kan ikke huske mange gangene der Manchester City har vært så svake i løpet av de siste sesongene. Nå må vi snart se de store navnene, sa Chris Sutton på BBC Radio 5 Live.

Og det fikk vi: På stillingen 2-0 til Southampton, etter scoringer fra Sekou Mara og Moussa Djenepo, sendte Guardiola både Kevin De Bruyne og toppscorer Erling Braut Haaland inn.

Uten at det hjalp.

– Det her er kanskje det dårligste jeg har sett av Manchester City de siste fire-fem årene. Det var rett og slett helt grusomt, sier Pål-André Helland i Viaplay-studio etter kampen.

Den norske målmaskinen hadde knapt noen ballberøringer og kom aldri spesielt nære noe som kvalifiserer seg til en målsjanse. Manchester City hadde faktisk ikke et eneste skudd på mål denne onsdagskvelden.

For Southampton og Mohamed Elyounoussi ble onsdagen en kjempetriumf, og jubelbrølet fra hjemmepublikumet da sluttsignalet gikk levnet ingen tvil om at dette var en helt spesiell bragd.

I likhet med Haaland startet «Moi» på benken, men ble byttet inn etter en times spill.

Manchester City har vunnet ligacupen åtte ganger, nest flest i historien, (bak Liverpools ni titler), men røk onsdag på hodet ut.

– Det er ikke ofte du kan kritisere Manchester Citys angrepsspill, men det kan du i dag. De er helt ute av det, sier Sky Sports-journalisten Lewis Jones.

Guardiola sendte et noe svekket, men fortsatt sterkt lag, ut mot Southampton. Nå gjelder det å omstille seg fort for Haaland & co. Allerede lørdag ettermiddag venter Manchester-derbyet mot deres formsterke byrival Manchester United.