United-mål skaper debatt: – Den dummeste avgjørelsen jeg noen gang har sett

Manchester United gikk seirende ut av byderbyet på ytterst dramatisk vis. Rødtrøyenes utligningsmål skaper opphetet debatt.

Manchester City tok ledelsen ved Jack Grealish i andre omgang, men to sene scoringer av Bruno Fernandes og Marcus Rashford sørget for at United kunne juble for 2-1-seier i rivaloppgjøret mot bynaboene.

Dette var Uniteds femte strake seier i Premier League, og rødtrøyene er for alvor med i toppen av tabellen (se hele nederst i saken). Erik Ten Hags menn er nå ett poeng bak City.

– En viktig seier. Som manageren sa spiller det ingen rolle hvem motstanderen er. Et utrolig comeback, oppsummerer Bruno Fernandes til BT Sports etter kampen.

– Vi pleide å være enkeltpersoner, men nå er vi et lag, la Fernandes til.

City-manager Pep Guardiola var langt nede etter klubbens andre strake tap. Tidligere i uka røk de ut av ligacupen mot Southampton.

Nå mener Guardiola at de kan glemme å vinne noen titler.

– Jeg bryr meg ikke om Premier League og ligacupen. Vi kan ikke vinne, er den krystallklare dommen fra den skuffede City-sjefen.

City ligger riktignok bare fem poeng bak ligaleder Arsenal, og Guardiola var nok trolig preget av noen svært hektiske, og for City nedslående, sluttminutter på Old Trafford.

– En utrolig avslutning på kampen. Men vi har ikke hørt det siste om dette. Utligningsmålet vil skape massiv debatt, er dommen fra tidligere storscorer Michael Owen på Twitter.

Drøye ti minutter før slutt kom nemlig utligningen, og det skjedde på dramatisk vis. Et gjennomspill sendte Marcus Rashford gjennom, men spissen var i offside da pasningen gikk.

Spissen unnlot imidlertid så vidt det var å berøre ballen før Bruno Fernandes satte den i mål, og etter en VAR-sjekk ble målet stående.

Det til tross for at flere mener Rashford klart påvirket situasjoen fra sin offsideposisjon, og ifølge regelverket er det ikke krav om berøring for at offside skal kunne dømmes.

– En meget spesiell situasjon, fastslo Viasport-kommentator Tor Ole Skullerud.

– Hvordan er det målet godkjent? Den dummeste avgjørelsen jeg noen gang har sett. Gi oss fotballen tilbake, skriver tidligere Liverpool-profil Dietmar Hamann på Twitter.