ÅPENHJERTIG ØDEGAARD OM EGEN KARRIERE: − KANSKJE JEG VAR NAIV

Martin Ødegaard (24) lukker øynene og mener «lille Martin» ville dødd for å ha det slik han har det nå. Under overskriften «Nord-London for alltid» er det Martin Ødegaards tur til å føre pennen hos The Players Tribune, hvor utøverne selv får en plattform til å fortelle sin historie.

Der forteller Arsenal-kapteinen om hvordan han alltid har hatt et nært bånd til klubben siden han var liten – og deler noen tanker om hvordan han opplevde den ekstreme opphaussingen av ham i ungdomsårene.

I innlegget forteller Ødegaard i detalj om oppveksten i Drammen, hvordan han trente på kunstgresset og maste på at faren skulle lære ham nye ting – som rask og effektiv ballbehandling eller å titte seg over skulderen hver gang han mottok ballen.

Da Martin Ødegaard var i Bodø i høst skrev VG om hvordan nordmannen i ettertid har tenkt på hysteriet som «ganske heftig».

I artikkelen hos The Players Tribune forteller Ødegaard om dagene og ukene før valget falt på Real Madrid – og hvordan han endte opp med å signere i den spanske hovedstaden i en sliten genser.

Han forteller at han fortsatt blir pinlig berørt av situasjonen – og husker hva han tenkte for seg selv da han ble introdusert av Real Madrid-legenden Emilio Butragueño.

Videre forteller Ødegaard om hvordan det var å komme til Spania som ung gutt som ikke kunne språket, og at den tilsynelatende «perfekte» løsningen med å trene med førstelaget og spille kamper for andrelaget, endte med at han falt litt mellom to stoler.

Dermed kom han ikke skikkelig inn i noen av de sosiale gruppene. Det endret noe i ham.

Veien gikk via Heerenveen, Vitesse og Real Sociedad, før Ødegaard til slutt endte i Arsenal. Der er han en nøkkelbrikke og kaptein på laget som kan ta klubbens første Premier League-tittel siden «The Invincibles» klarte det i 2004.

En Zoom-samtale med en svært overbevisende Mikel Arteta, Arsenals manager, var første steg på veien i jakten på det Ødegaard lette etter: Et sted hvor han kunne slå seg til ro og føle seg skikkelig hjemme.