LEEDS-KAOSET: − TROR DE REDDER PLASSEN

Klubben er på «desperat» managerjakt etter at Jesse Marsch (49) fikk sparken, og søndag kommer erkefienden Manchester United på besøk. Det tærer på tynnslitte supporternerver i Leeds.

– Det har vært mye frustrasjon blant supporterne etter at det begynte å gå nedover under Marcelo Bielsa. Det har variert altfor mye i prestasjonene, og blitt lite poeng.

Slik oppsummerer Gunnar Halle det siste året i Leeds United. Hønefoss-treneren har også 70 kamper for Leeds fra 1996 til 1999, og har siden da fulgt klubben som supporter.

Det er snart et år siden legendariske Bielsa fikk sparken, og ble erstattet av Marsch. Det holdt akkurat til å redde plassen i siste serierunde i mai, men nå er det blytunge tider igjen.

– Jeg synes det er rart at Marsch har fått hente såpass mange spillere som opplagt er hans valg, og så får han sparken rett etter at januarvinduet stengte. Det er en del spennende typer, men det har ikke fungert, mener Halle.

Leeds-fansen fikk en etterlengtet opptur da laget leverte en meget god kamp på Old Trafford onsdag kveld, to dager etter at amerikanske Marsch fikk sparken etter ett år i managerjobben. Men 2–0-ledelsen ble til 2–2 og «bare» ett poeng igjen.

Pussig nok skal lagene møtes i ligaen igjen, med fire dagers mellomrom.

Sist Leeds vant i ligaen var 4–3 hjemme mot Bournemouth 5. november. Siden da er det blitt fire tap og fire uavgjort, og 16.-plassen er bare ett poeng over Everton under nedrykksstreken.

Bortekampen mot nettopp Everton 18. februar blir meget viktig, og da er trolig også en ny manager på plass.

– Timingen for et skifte har vært dårlig. Kandidater som Carlos Corberán fra WBA og Andoni Iraola fra Rayo Vallecano har de tydeligvis ikke fått tak i. Spørsmålet er om de går for en kortsiktig løsning som skal redde plassen, eller tenker lenger, sier Kasper Wikestad som kommenterer søndagens møte med Manchester United for Viaplay sammen med Nils Johan Semb.

Feyenoords Arne Slot og argentinske Marcelo Gallardo, for tiden uten klubb, har også vært knyttet opp mot den ledige jobben.