RASHFORD HERJET I MÅLFEST: − VI UTSPILTE DEM

(Barcelona – Manchester United 2–2) Det ble målrikt da formlagene Barcelona og Manchester United møttes i Europa League. Marcus Rashford (25) var nok en gang sentral.

Barcelona og Manchester United leverte en andre omgang av høyeste underholdningsverdi i playoffen for å komme seg til åttedelsfinalen i Europa League.

– Vi kontrollerte kampen, vi utspilte dem og skapte mange sjanser. Jeg var skuffet over at det var 0–0 til pause, sa Manchester United-manager Erik ten Hag til BT Sport etter kampen.

For etter en målløs første omgang fikk Barcelona en pangstart etter pause. Raphinha la en corner på bakre stolpe – der kom Marcos Alonso stormende. Spanjolen stanget inn ledelsen akkurat en uke etter at hans far Marcos Alonso Pena døde etter lengre tids kreftsykdom.

Barcelona havnet i playoffen etter å ha kommet på 3. plass i sin Champions League-gruppe. Manchester United må gjennom playoff etter at de havnet på 2. plass i Europa League-gruppespillet bak Real Sociedad.

Barcelona kunne bare nyte ledelsen i 159 sekunder før Marcus Rashford markerte seg. Han kom løpende inn i feltet og banket ballen i det nærmeste hjørnet til 1–1.

I de 16 kampene etter VM har Rashford nå scoret 14 mål.

Totalt denne sesongen har han scoret 22 mål. Det er like mange som rekordsesongen hans i 2019/2020.

Like før det var spilt en time viste Rashford seg frem igjen. Etter en kort corner driblet han seg strålende forbi Raphinha, ved dødlinjen i feltet spilte han den ut i feltet og fant Bruno Fernandes som flikket den videre foran mål. Ballen gikk så i brystet til Barca-spiller Jules Koundé og i mål.

Barcelona har ikke tapt en kamp siden de tapte mot Bayern München i Champions League-gruppespillet i oktober. Den statistikken holdt de ved like.

For med et knapt kvarter igjen svingte Raphinha et innlegg i retning Robert Lewandowski, han var ikke nær ballen, men det trengte han ikke heller, for ballen seilte i det lengste hjørnet til 2–2.