SAMMENLIGNES MED HAALAND: − OSER AV SELVTILLIT

Danske Rasmus Winther Højlund (20) storspiller i Italia og roses opp i skyene om dagen. Nå sammenligner flere stjerneskuddet med Erling Braut Haaland.

Rasmus Højlund har tatt Serie A med storm i 2023. Forrige lørdag hadde han en av sine beste kamper, da Atalanta vant 2-0 over Lazio og dansken satte 2–0-målet.

I Italia er folk svært begeistret for 20-åringen, som står med fem mål og én målgivende på 18 kamper. Atalanta-trener Gian Piero Gasperini sammenligner dansken med Erling Braut Haaland:

– Som spiller minner han meg om Haaland. Han har enorm intensitet og energi, men også meget gode tekniske kvaliteter. Jeg er overbevist om at han vil få en fantastisk karriere, sier Gasperini til Sky Sport Italia.

Flemming Toft er en av Danmarks mest anerkjente fotballeksperter som jobber for dansk TV 2. Han trekker også likheter mellom jærbuen og Højlund.

– Selv om det fortsatt er et godt sprang for Højlund opp til Haalands kvaliteter og prestasjoner, har de flere likhetstrekk. De er begge høye og veldig raske, og begge oser av selvtillit. I tillegg har begge et fantastisk bevegelsesmønster – der de ofte på rett sted til rett tid.

På Twitter har et klipp av den 191 cm høye unggutten i fullspurt fått spesielt stor oppmerksomhet.

– Han er utrolig rask. Han løper 100 meter på under elleve sekunder uten engang å prøve så hardt, forteller Gasperini til Sky Italia.

Spurten er ikke mye ulik Haalands lynraske 60-meter spurt for Dortmund mot PSG i Champions League i 2020. En måling av farten viste at Manchester City-spissen brukte 6,64 sekunder på 60 meter – nesten verdensrekord.