TEN HAG MED KLAR BESKJED TIL SPILLERNE ETTER LIGACUPTRIUMFEN: − HAN ER EN VINNER

Manager Erik ten Hag (53) sender en advarsel til spillerne etter lagets første trofé siden 2017. VG har snakket med kjennere av United-manageren som tror at bakgrunnen hans er en nøkkel til suksessen.

Den engelske ligacupen har tidvis slitt med et dårlig rykte, men det var det ingenting som tydet på da Manchester United-spillerne feiret triumfen på Wembley.

Først på banen, deretter på tribunen og til slutt på podiet ute på gressmatten: Det var liten tvil om at søndagens triumf var av stor betydning for Manchester United-spillerne.

Samtidig kjemper Manchester United om mer suksess på tre ulike fronter: Allerede onsdag spiller de åttedelsfinale i FA-cupen når West Ham kommer på besøk.

I Premier League er klubben åtte poeng bak ligaledende Arsenal før derbyet mot Liverpool på søndag, mens spanske Real Betis i åttedelsfinalen i Europa League neste helg.

– Vær glade, ja. Vær glade i 24 timer, men ikke vær tilfredse, fordi tilfredshet fører til latskap, sier Erik ten Hag etter 2–0-seieren, ifølge The Independent.

VG har snakket med nederlandske Dennis Demmers, som var assistent da Erik ten Hag hadde sin første trenerjobb i Go Ahead Eagles. Manchester United-managerens beskjed er i tråd med beskrivelsene av 53-åringen, som har med seg en verdifull bakgrunn fra hjemstedet Haaksbergen, ifølge Demmers.

– Han er en vinner. Han ønsker å vinne hver eneste kamp. Han krever at alle skal gi hundre prosent hver eneste dag, og sånn er det også i hjembyen hans. Når man vinner så kan man nyte det et par timer, men deretter starter man fra null og ser fremover. Dette er han veldig god på, sier Demmers.

Erik ten Hag er ingen typisk arbeiderklassemann. Han kommer fra en svært velstående familie. Mens familien driver et stort eiendomsfirma, har Manchester United-manageren helt siden tiden som spiller vært bestemt på at han skulle satse på en karriere som fotballtrener.