Guardiola hyller Haaland etter ellevill rekord: – Vi elsker han

Erling Braut Haaland satte klubbrekord i Premier League da han passerte Sergio Agüero i antall ligascoringer på én sesong. Aldri før har en spiller i lyseblå drakt scoret mer enn 27 Premier League-mål.

I 1971/72-sesongen scoret Francis Lee 33 ligamål for Manchester City i den øverste divisjonen i England. Siden da har ingen scoret mer i én og samme ligasesong for de lyseblå, ifølge Opta.

Etter navnebytte til Premier League i 1992 har argentinske Sergio Agüero vært klubbens toppscorer.

I Premier League-sesongen 2014/15 ble Manchester City-legenden toppscorer med hele 26 ligamål. Den har altså Haaland passert nå – i februar.

Med 13 ligakamper igjen ligger det meste til rette for at jærbuen også kan se mot Lees tall.

Totalt står Haaland nå med 33 mål på 33 kamper i alle turneringer.

Pep Guardiola var strålende fornøyd med bidragene til nordmannen.

Manchester City lå fem poeng bak Arsenal før lørdagens kamp mot Bournemouth på Vitality Stadium.

Gjestene gikk offensivt ut mot de røde og sorte som ligger på 19.-plass i Premier League. Haaland traff tverrliggeren etter 15 minutters spill, og med stang ut for nordmannen, var Julián Álvarez våken på returen.

Like før halvtimen var spilt, stod Haaland på rett plass til rett tid. Fra omtrent fire meter satte han ballen enkelt i mål og doblet ledelsen for tabelltoeren.

Bournemouth-spiller Philipp Billing hadde særdeles lite oversikt og spilte en farlig tversoverpasning rett i beina til City-angriper Phil Foden. I engelskmannen sin 200. kamp for City tok han vare på sjansen og satte inn 3-0 rett før pause.

Trøstemål

Med et slikt utgangspunkt skulle jobben for Bournemouth-trener Gary O’Neil bli svært tung i den andre omgangen.

Vondt ble verre for vertene da Julián Álvarez prøvde lykken etter 51 minutter. Skuddet fra verdensmesteren traff Chris Mepham som styrte ballen i eget nett.

Med tre poeng sikret, finpusset City målforskjellen som kan bli en avgjørende faktor da en ligavinner skal kåres ved sesongslutt.

Jefferson Lerma tegnet seg opp på scoringslisten med et trøstemål etter 83 minutter. Kampen endte 4-1 til Manchester City.