EKSPERT OM TITTELKAMPEN: − DET BLIR EN PSYKOLOGISK KAMP

Etter lørdagens seier over Crystal Palace har Manchester City lagt press på Arsenal i tittelkampen. Eksperter mener det blir en kamp mellom erfaring og selvtillit.

Erling Braut Haaland avgjorde for City i 1–0-seieren lørdag.

– Du er med å vippe disse kampene i Citys favør når hvert eneste poeng er så viktig i tittelkampen mot Arsenal? ble nordmannen spurt av Viaplay.

– Ja, jeg er spiss på Manchester City, så selvfølgelig er det min rolle å avslutte sjansene. Det er jobben min, svarte han.

– Arsenal har fått ny selvtillit, de er sultne og de er i form, men det vil alltid ligge i bakhodet at City har gjort det før, sier Sky Sports’ Micah Richards etter City-seieren lørdag.

Det gjenstår fremdeles elleve runder av årets Premier League-sesong, men diskusjonene om hvem som stikker av med ligatittelen har for lengst begynt.

– Manchester City har noe Arsenal ikke har hatt i nyere tid. De har vunnet fire av fem titler de siste fem årene. De vet hvilket nivå de har og hva de kan oppnå. Det står og faller på om Arsenal klarer å fokusere på det de må gjøre, sier den tidligere City-spilleren.

– Det blir en psykologisk kamp, og hvem som håndterer det best mot slutten av sesongen.

City-sjef Pep Guardiola på sin side tror ikke laget hans har en større fordel basert på suksessen de siste årene.

– Jeg vil si at de (Arsenal) har en fordel fordi de ikke har vunnet tittelen på 20 år. De har en illusjon, et ønske og en lidenskap til å vinne etter så mange år, som er den fordelen vi ikke har. Vi vet hvem vi står overfor og at vi må vinne mange kamper. Det viktigste er at vi er med, sa Guardiola til Viaplay etter seieren over Crystal Palace.

City ligger to poeng bak ligaleder Arsenal, som i tillegg har én kamp til gode. Den spilles mot Fulham søndag. Etter det skal de to møte hverandre i slutten av april, men begge to skal også opp mot både Liverpool og Chelsea.