SVARTE OM HAALANDS MÅLFORM: − KAN IKKE KLAGE PÅ HAM

Erling Braut Haaland (22) scorer ikke like mye som han gjorde før VM. Kevin De Bruyne (31) er imidlertid helt klar på at laget er storfornøyd med jærbuen.

Tirsdag fortsetter Manchester City jakten på klubbens første Champions League-trofé. Den første kampen mot Red Bull Leipzig endte 1–1. Nå venter returoppgjøret i England.

Der Haalands målproduksjon ikke har vært den samme siden VM, har De Bruyne måttet finne seg i å tidvis bli henvist til benken.

– Jeg føler ikke det er så stor forskjell fra starten av sesongen. Motstanden er kanskje blitt flinkere til å lese løpene hans. Det er alltid en første del og en andre del av sesongen. Lag er bedre organisert, bedre forberedt og det står mer på spill, sier De Bruyne.

Tall fra Sofascore viser at Haaland scoret dobbelt så ofte før VM sammenlignet med etter.

– Det kan være at han var mer produktiv tidligere, men vi kan ikke klage på Erlings uttelling. Folk forventer at han skal score to-tre mål hver kamp. Han har vel ett mål i snitt per kamp, så han ser bra ut for min del, sier belgieren.

Manchester Citys noe endrede spillestil siden Haalands inntog i klubben, har vært et gjennomgående tema denne sesongen.

Kevin De Bruyne svarer «både og» på spørsmål om Haalands kvaliteter er motstridende til Manchester Citys spillestil.

– I starten vant vi mange kamper og ingenting var galt. Så tapte vi noen poeng, og da blir det annerledes. Jeg føler ikke det er noe problem, ikke fra lagets side eller Erlings side, men utenfra vil folk dømme oss. Det kan være at vi spilte bedre før, sier De Bruyne.

Manchester City-manager Pep Guardiola mener Haaland er blitt flinkere til å involvere seg i spillet til City. Men nordmannen har fortsatt forbedringpotensial der, understreker spanjolen.