FERDINAND KALLER HAALAND-KRITIKKEN «SKANDALØS»: − GIR LAGET SUPERKREFTER

Erling Braut Haaland (22) ble den tredje spilleren til å score fem mål i én og samme Champions League-kamp. Nå er det kritikerne som får kritikk.

I januar skrev blant annet Liverpool-legenden Dietmar Hamann på Twitter at «selv om Haaland scorer 40 mål, er Manchester City et bedre lag uten ham».

– Skandaløst nok har jeg hørt folk si at han påvirker laget negativt, sier den tidligere Manchester United-midtstopperen Rio Ferdinand hos BT Sports etter Manchester Citys 7–0-seier mot Leipzig.

Ferdinand poengterer at Erling Braut Haaland har scoret totalt 39 mål denne sesongen, og mener han kun gjør laget bedre.

– Han gir laget superkrefter og er dette er allerede et superkraftig lag med eksepsjonelt talent. Det er sult og vilje i spillet hans som topper alle andre, sier Ferdinand.

Pappa Alfie Haaland gjestet TV 2s studio og roste sønnen for måten han «klarer å stenge alt ute når hele verden vil ha en bit ham».

Etter kampen sa Erling Braut Haaland følgende til kanalen:

– Jeg forsto ganske tidlig at det ikke er noe jeg kan gjøre med meningene til folk. Folk må ha meninger for å være relevante. Jeg kan ikke gjøre noe, det eneste jeg kan gjøre er å gå ut på banen og gjøre det jeg er god til. Det fikk jeg til i dag.

Dietmar Hamann er ikke den eneste som har kritisert Haaland for manglende bidrag utover målene han scorer.

Den tidligere Liverpool-stopperen Jamie Carragher gikk så langt som å si at «Haaland kanskje hadde valgt feil klubb», mens Arsenal-legenden Thierry Henry uttalte at nordmannen «kanskje måtte tenke annerledes».

Da Haaland gjestet CBS’ studio tirsdag kveld, benyttet han anledningen til å komme med et stikk tilbake til ekspertene.