NORSKE MÅLSNIKER HAR ALDRI SETT MAKEN: − HAALAND ER PÅ ET HELT ANNET NIVÅ

De var selv slu målgarantister innenfor boksen, men mener Erling Braut Haaland (22) er i en klasse for seg selv – også på internasjonalt nivå.

Den tidligere storscoreren er en av tre norske målsniker VG har utfordret til å forklare Erling Braut Haalands utrolige evne til å dukke opp på rett sted til rett tid.

Tirsdag ble Haaland den tredje spilleren til å score fem mål i samme Champions League-kamp. Lionel Messi er den eneste andre som har scoret fem mål i en utslagskamp.

Felles for alle fem målene Haaland scoret var at de ble scoret fra kloss hold: Ett straffespark og fire returer fra tverrligger, stolpe og målvakt.

Hverken Årst, Helstad eller Sæternes kommer på noen spisser som er eller har vært mer ekstrem enn Haaland på akkurat dét.

Han trekker frem den polske spissen Robert Lewandowski, men legger til at Haaland er «desidert best» på å lukte og være først på baller innenfor boksen.

Denne grafikken fra Sofascore viser at kun ett av Erling Braut Haalands mål i Manchester City har kommet fra utenfor sekstenmeteren. Thorstein Helstad lar seg også imponere av Haalands mentale styrke til å ikke tenke på alt støyet fra eksempelvis engelsk presse.