HAALAND MÅ BRYTE EGEN MARERITTREKKE FOR Å STOPPE GUARDIOLAS MARERITTREKKE

MANCHESTER (VG) Med ustoppelige Erling Braut Haaland (22) har Pep Guardiola (52) kanskje fått på plass brikken som kan hindre tolv års Champions League-tørke.

Men først har nordmannen sin egen trend som brytes. For på motsatt banehalvdel står nemlig Bayern München – et lag nordmannen på ingen måte har gode statistikker mot. Riktignok har Haaland personlig gjort det godt med fem mål på syv kamper mot det tyske storlaget, men samtlige kamper har endt med tap.

Tirsdag kveld spilles den første av to knalltøffe Champions League-kvartfinaler mot Bayern München i jakten på Manchester Citys første triumf i verdens aller gjeveste klubbturnering.

– De har vunnet Premier League fire av de fem siste sesongene, så de har ikke hentet meg for å vinne Premier League, sa Erling Braut Haaland i et intervju med CBS etter fem mål i 7–0-seieren mot RB Leipzig.

– Han er så viktig for oss. Han har kommet for å hjelpe oss i forsøket på å vinne Champions League, men samtidig også både FA Cupen og Premier League.

Konfrontert med at City har tapt flere svært jevne oppgjør til tross for de har vært det beste laget, og om hvorvidt Haalands effektivitet foran mål kan være forskjellen, sier City-manageren:

– Det er viktig å ha en spiller som kan score ut fra ingenting. Mot Monaco scoret vi seks mål og røk ut. Mot Tottenham scoret vi fire – og vi røk. Vi har alltid scoret mål, det har ikke vært et problem, svarer Guardiola på VGs spørsmål – og henviser til tidligere Champions League-nedturer.

Pep Guardiola startet sin pressekonferanse tirsdag med et stort sukk da han nok en gang ble spurt om jakten på klubbens første Champions League-tittel.

For Pep Guardiola vil tiden i gamleklubben Bayern alltid være farget av at han ikke klart å vinne Champions League med den tyske storklubben, og så langt har historikken vært den samme i Manchester City.