Haaland tangerte Salahs målrekord: – Totalt absurd galskap

Erling Braut Haaland er på konstant rekordjakt. Med to scoringer mot Leicester tangerte han Mohamed Salahs scoringsrekord på én Premier League-sesong.

Med kveldens to ferske mål er Haaland oppe i 32 mål denne Premier League-sesongen – med åtte kamper igjen. Siden ligaen gikk over til 20 lag er det kun Mohamed Salah som har scoret like mange i samme sesong.

– Han scorer ett mål i Premier League hvert 71. minutt. Det er totalt absurd galskap, sa Viaplays ekspert Lars Tjernås i pausen.

Men flere rekorder blir det i hvert fall ikke akkurat denne kvelden.

For da andre omgang skulle sette i gang var ikke Haaland å se på banen. Pep Guardiola valgte nemlig å bytte ut nordmannen i pausen.

– Jeg er sikker på at de begynner å gå tom for matchballer, så Pep tok han av, sa Leicester-trener Dean Smith humoristisk til Viaplay etter kampen.

Scoringsrekorden er ikke den eneste rekorden Haaland er i nærheten av å slå – og enda er det åtte kamper igjen av sesongen. Jærbuen er nemlig ett hat trick unna å tangere rekorden til Alan Shearer.

Premier Leagues mestscorende igjennom tidene klarte nemlig fem hat trick i 1995/95-sesongen. Haaland står per nå med fire.

City kom kjapt opp i føringen mot Leicester. Etter fem minutter og mange dueller inne i boks, fikk Rodri stusset ballen til John Stones som klinket ballen inn i hjørnet.

Etter drøye ti minutter spilt måtte VAR på jobb. Ballen traff hånda til Leicesters Wilfred Ndidi, og etter en titt på skjermen pekte dommeren på straffemerket. Da måtte også Erling Braut Haaland på jobb – og sendte straffen lavt til venstre og forbi keeper til 2–0.

Haaland fortsatte så rekordjakten noen minutter senere. Som så mange ganger før var det Kevin De Bruyne som fant nordmannen i bakrom, og da var det bare for Haaland og sende inn kveldens tredje.