HAALAND HÅNET ETTER STRAFFEBOM – SÅ SLO HAN KNALLHARDT TILBAKE

(Bayern München – Manchester City 1–1, 1–4 sammenlagt) Erling Braut Haaland (22) viste seg fra sin menneskelige side med sin første straffebom i lyseblått – før han igjen straffet Bayern München knallhardt.

Da han blåste straffesparket over i første omgang, ble det møtt med enorm jubel fra hjemmefansens harde kjerne rett bak mål.

Bayern-tilskuerne hadde gjort sitt i forkant for å psyke ut nordmannen – hånet i etterkant var åpenbart.

Haaland kunne imidlertid le sist. I andre omgang fikk han pasningen fra Kevin De Bruyne i drømmeposisjon, og Bayern-stopper Dayot Upemacano mistet fotfestet på verst tenkelig tidspunkt.

Det straffet nordmannen knallhardt og banket ballen i det tyske nett-taket. Hans 12. Champions League-scoring for sesongen, Kevin De Bruynes 11. målgivende til nordmannen i alle turneringer. Haaland feiret ved å hysje på motstanderfansen.

Med 4–1 sammenlagt sikret Manchester City et nytt stevnemøte med Real Madrid i semifinalen av Champions League.

– Erling er en spesiell spiller, en annerledes spiller enn hva vi har hatt før. Han trenger ikke mange berøringer, han er som en skygge i 85 minutter, men så berører han ballen én gang og da er det scoring, sier Bernardo Silva til BT Sports.

– Han er en utrolig maskin, men følte nok presset og ville veldig gjerne til semifinalen, sier City-manager Pep Guardiola til VG på pressekonferansen etter kamp.

Han var ekstremt stolt av å ha nådd semifinale for tredje sesong på rad.

Så, mer om den sjeldne straffebommen: Kanskje var det Leon Goretzka som satte Haaland ut av spill?

En gjenstand ble kastet fra tribunen, den landet mellom nordmannen og målet. Goretzka gikk sakte og sikkert bort for å fjerne det da Haaland egentlig sto klar til å skyte.

Geir Jordet er anerkjent verden over for sin forskning på straffesparket. Han skriver til VG at han var noe så sjeldent som «sikker» på nordmannen kom til å bomme.

– Det var masse forstyrrelser i forkant, sier han.