Målløs Haaland hylles av Rooney: – Tar pusten fra meg

For en sjelden gangs skyld gikk Erling Braut Haaland målløs av banen da Manchester City tok seg til sesongens første finale. Men Wayne Rooney mener nordmannen «må» vinne gullballen.

Mange forventet at nordmannen kanskje ville starte FA-cupsemifinalen på benken, men det ble en norsk duell mot Sander Berge fra start på Wembley.

En duell som endte med klar seier til Manchester City – selv uten Haaland-mål.

Nordmannen står med 48 mål så langt denne sesongen og i sin faste spalte med The Times beskriver Manchester United-legenden Haaland med svært rosende ord.

«Erling Haaland er den beste spilleren i verden akkurat nå. Lionel Messi er størst, men i dette øyeblikket er det ingen som spiller bedre enn én spiller – selv om jeg brøt noen rekorder selv – som tar pusten fra meg med nivået han er i ferd med å nå», skriver Rooney ifølge NTB.

Den tidligere spissen hadde selv en svært målrik karriere, og mener Haaland bør vinne Ballon d’Or.

«Hvis du ser på hvem som skal vinne Gullballen, må det bli ham, så lenge han fortsetter å vise denne formen».

I tillegg trekker han frem hvordan han opplever 22-åringen som annerledes.

«En ting jeg liker med ham, er hvor annerledes han er i forhold til andre moderne spillere. Alle vil ha ballen i føttene nå om dagen, men han vil bare løpe og bruke styrken til å komme fri. Det er noe rått med måten han spiller på», skriver Rooney videre.

I semifinalen mot Sheffield United var han derimot litt usynlig, og det var Riyad Mahrez som ble den store helten med sitt hat trick. Haaland hadde ballen i nettet én gang, men langskuddet fra 25 meter ble annullert da dommeren mente det var frispark i forkant.

Da City fikk straffe på tampen av første omgang, var det etter litt om og men Mahrez som gikk bort, mens Haaland, som bommet på straffe i forrige kamp, måtte noe overraskende bare se på at ledelsen ble et faktum.

Haaland fikk hvile etter 66 minutter med tanke på toppkampen mot Arsenal førstkommende onsdag. Da hadde han bare hatt 12 touch på ballen og ett skudd utenfor mål. Etter kampen slo han av en prat med landslagskollegaen.