LILLESTRØMS SUPERSPISSER UENIGE OM PÅSTAND: − SPISSER ER JO LATE

Med kraft, finesse og et godt samarbeid, sørget Lillestrøms to superspisser for klubbens første cupfinale siden 2017. Matchvinner Thomas Lehne Olsen (31) mener det er fordeler og ulemper med å ha to kraftpakker på topp.

– Det er klart, vi er jo spisser da. Spisser er jo late, sier Lehne Olsen med et smil.

Mannen som nikket inn det avgjørende 1–0-målet smiler nesten like bredt for at «løpeøkten er over», som for å skulle møte Brann i cupfinalen 20. mai.

For mot Bodø/Glimt fikk både han og spissmakker Akor Adams (23) vist seg frem både med og uten ballen. Lehne Olsen forteller til VG at han var helt «gåen» i beina etter 90 knalltøffe minutter.

Det er nemlig ikke «bare bare» for to målkåte spisser å springe kilometer på kilometer uten ballen.

– Vi kan fort falle ut litt, og plutselig er det en mann som er fri. Det kan være skjebnesvangert. Men i dag så synes jeg vi gjør en veldig god kamp. Vi må gi og ta litt, tror jeg, sier Thomas Lehne Olsen til VG.

Mens Lillestrøm i fjor spilte med to mer løpssterke midtbanespillere eller kanter ved siden av en stor, sterk spiss, har Lillestrøm-trener Geir Bakke i år funnet plass til to «klassiske» spisser på topp.

– De har jo sine styrker på kraft og fart. Thomas har jo litt finesse også. Akor har en evne som gjør at han kan løpe i maks tempo gjennom hele kampen. De blir bedre kjent hverandre, så jeg har troen på at vi kan få flere situasjoner hvor de finner hverandre, sier Geir Bakke til VG.

Glimt-kaptein Patrick Berg peker imidlertid på blant annet løpskapasitet da han skal analysere motstanderen.