HAALANDS AGENT TIL VG ETTER SUPERKAMPEN: − FANTASTISK

Erling Braut Haaland «terroriserte» Arsenal i matchen som trolig sikret Manchester City Premier League-tittelen. Problemet for motstanderne er at jærbuen kan bli enda bedre.

Haaland utgjør en ekstrem trussel i bakrommet for ethvert forsvar. Mot Arsenal kombinerte den 195 centimeter høye spissen også i andre deler av banespillet på en eminent måte. De 35 gangene Haaland berørte ballen, var touchet silkemykt og effektivt.

Nordmannen serverte lagkamerat Kevin De Bruyne på 1–0 og 3–0. Deretter satte han inn 4–1-målet selv. Etterpå uttalte Manchester City-trener Pep Guardiola at han elsker «fotballspilleren» Haaland viste seg som, i tillegg til målmaskinen han har bemerket seg som.

Rafaela Pimenta vinner prisen for årets overgang 2022 som Haalands agent.

Onsdag var Pimenta til stede på Etihad Stadium og så Haaland briljere på nært hold. Da han styrte inn 4–1 på overtid, var det Bryne-guttens 33. nettkjenning i Premier League på bare 29 kamper. Antallet er allerede ny målrekord på en sesong med 38 runder.

Likevel var det måten Haaland viste seg frem i banespillet som begeistret tilskuerne mest.

Landslagssjef Ståle Solbakken har kanskje aldri sett Haaland bedre.

Stegene Haaland har tatt med ballen i bena, er synlige, men ikke overraskende for Solbakken, som mener Haaland bare vil fortsette å utvikle seg.

– Han er fortsatt bare 22 år. Dette er sånn som kommer gradvis, sier Norges landslagssjef om en spiller han altså tror vil bli mer fullkommen i takt med tiden.

– Han var ustoppelig da han fikk ballene tidlig. Stopperne til Arsenal var ikke bra, men veldig få forsvarsspillere kan håndtere ham fysisk. Jeg syns at det var en av Haalands beste kamper for Manchester City, mener Sky Sports-ekspert Jamie Carragher.

– Haaland terroriserte Arsenal fra uventede posisjoner, skriver City-reporter Sam Lee i The Athletic.

Ifølge analysebyrået Opta er det nå 91,6 prosent sjanse for at Haaland og lagkompisene vinner Premier League.